2 °C Budapest

Balatoni nyaralók 5 millió alatt: itt a lista - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. június 15. 18:27

Általában mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki nyaraló vásárlásra adja a fejét - főként a Balatonnál. Pedig ma Magyarországon minden ötödik tranzakció az 5 millió forint alatti árszegmensből kerül ki. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu utánajárt, milyen ingatlant vehetünk ebben az árszegmensben a magyar tenger partján. Ez, és sok más érdekes, hasznos hír a Pénzcentrum.hu 24. heti hírösszefoglalójában. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Balatoni nyaralót 5 millió alatt? Nem lehetetlen, itt a lista
Általában mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki nyaraló vásárlásra adja a fejét - főként a Balatonnál. Pedig ma Magyarországon minden ötödik tranzakció az 5 millió forint alatti árszegmensből kerül ki. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu utánajárt, milyen ingatlant vehetünk ebben az árszegmensben a magyar tenger partján.

Nem tetszik a banki hitel? Így kérj kölcsönt a családodtól

Sokan elvesztették a bankokba vett bizalmukat, így sok olyan olvasói levelet kapunk, hogy a párnacihában tartják a pénzt és más úton próbálnak hitelhez jutni. Számukra lehet jó megoldás, hogy rokontól vesznek fel kölcsönt. Mire van szükség, hogy ezt megtehessük? Hogyan fogjunk hozzá a kamat és a törlesztőrészletek megállapításához?

Hány hosszú hétvége vár még ránk 2014-ben?

Az év felénél járunk, fogyatkozik a hosszú hétvégék, munkaszüneti napok száma is. Magunk mögött hagytuk a pünkösdi hosszú hétvégét, érdemes ilyenkor áttekinteni, hány ünnep, munkaszünet áll még előttünk 2014-ben.

Veszély! Támadják a Citibank ügyfeleit
Profi adathalászok támadják a Citibank ügyfeleit - értesült a Pénzcentrum.hu. Az e-mailben egy, a pénzintézet netbanki felületére megszólalásig hasonló oldalra mutató link található.

Nagy változásra készülhetnek a magyar vásárlók péntektől
Nagy változásra készülhetünk: péntektől sokkal (sokkal-sokkal) több fogyasztói jog illeti meg a vásárlókat, az egész Európai Unióban, így Magyarországon is. A netes rendelésnél jóval több időt kapunk arra, hogy meggondoljuk magunkat, de szigorítják a termékbemutatókra vonatkozó szabályokat is.

6+1 tipp: így bírhatod ki a hőséget a lakásban

Bár délutánra már kis enyhülést, üdítő záporokat és zivatarokat ígérnek a meteorológusok, az ország nagy részén marad a 31-36 fokos hőség. A Pénzcentrum.hu most néhány tippet ad azoknak, akik már nem bírják a kánikulát.

Berényi Miklós nyugdíjba megy? A Barátok közt nagy kérdése

Az egyre javuló kilátások ellenére az emberek továbbra sem biztosak a nyugdíjukban - derült ki az Aegon nyugdíjfelméréséből. Bármilyen kézenfekvő is, ennek egyik legfontosabb oka, hogy egyszerűen nincs a magyar lakosságnak elegendő pénze arra, hogy nyugdíjra tegyen félre. Nagy kérdés, hogy Berényi Miklós mennyit tudna félretenni nyugdíjra, és mennyi nyugdíjat kap, amikor nyugdíjba megy.

Megrohanták a boltokat a magyar vásárlók: mindenki ezt veszi

Látványosan megugrott a klímák, ventilátorok iránti kereslet az elmúlt napokban a magyar áruházakban.

Ilyen nyaralókat vesznek a magyar milliárdosok a Balatonnál

Kiárusítás van a balatoni ingatlanok piacán. A túlkínálat olyan jelentős mértékű, hogy bár az idei évben jelentősen megugrott a forgalom, a tapasztalatok azonban továbbra is azt mutatják, hogy padlón vannak az árak. Természetesen minden érmének két oldala van, így akad méregdrága luxusingatlan is bőven a kínálatban. Ezúttal ezeket mutatja be a Pénzcentrum.hu.

Te hova tartozol: elit, kádári kisember, vagy leszakadtak? Szavazz!

Érdekes kutatást publikált csütörtökön a GfK kutatóintézet és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA). Az Osztálylétszám2014 elnevezésű felmérés azt vizsgálta, milyen főbb osztályokból épül fel a magyar társadalom napjainkban.

Kiderült: ennyit kaszál Zamárdi a Balaton Soundon
Magyarországon több ezer fesztivált rendeznek évente: ezek a rendezvények turisztikai szempontból is kiemelten fontosak, legyen szó a legkisebbekről vagy a legnagyobbakról, 5-től 5 ezer főig - hangzott el csütörtökön, a Kinek jó a fesztivál - avagy hogy jön ki a matek című kerekasztal beszélgetésen.

Ez komoly? Rúdtánc tábor várja a gyerekedet idén nyáron?
Ugyan a gyerekek nem is lehetnének boldogabbak, hogy végre vége a sulinak, a szülőknek néha komoly fejtörést okoz, milyen elfoglaltságot találjanak a fiataloknak. A Pénzcentrum.hu ezért összegyűjtötte, mennyiért és hova lehet elküldeni a gyerekeket táborozni. Amellett, hogy az ellátás megoldott, számos előnye van, ha a kicsik kortársaik között töltik a szünidő egy részét, aktív kikapcsolódással.

Megvan, kik az ingyenes készpénzfelvétel igazi vesztesei
Egyre nagyobb hangsúlyt kap a gyerekek pénzügyi kultúrájának növelése. Ennek érdekében mi is tehetünk azért, ha gyermekeink tudatos pénzügyi nevelését már fiatalon elkezdjük. Ennek első lépcsőfoka a bankszámla nyitása. Melyik banknál érdemes számlát nyitni? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a pénzintézet kiválasztásakor?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pályakezdő munkanélküliek: mi lesz velük az iskola után?
Diákok tízezrei fejezik be a napokban középiskolai, egyetemi tanulmányaikat, és kezdenek el munkát keresni. Az álláskeresés azonban hónapokig is eltarthat, a tanulói jogviszony közben megszűnik, a diákigazolvány érvényessége pedig lejár. Mi történik akkor, ha a pályakezdő fiatalok nem találnak gyorsan állást? A Pénzcentrum.hu cikkéből az is kiderül, hogy mikor kell elkezdeni tb-t fizetni, és hogy meddig jogosultak kedvezményekre?

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem