19 °C Budapest

Pénztárgépek: a pórul járt kereskedők április végéig kérhetik a támogatást

MTI
2014. április 19. 20:32

Április 30-áig igényelhetnek állami támogatást azok a kereskedők, akik a Patkós-Cassa Kft. ügyfelei voltak, vagy olyan pénztárgépet rendeltek, amelynek később visszavonták az engedélyét.

Az online pénztárgépeket főszabály szerint legkésőbb január 31-éig kellett üzembe helyezni ahhoz, hogy a kasszacseréhez igénybe lehessen venni az 50 ezer forintos állami támogatást. Azon kereskedőknek, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket, február 28-áig lehetőségük volt erre (a kiskasszások esetén ehhez 2013. október 1-je előtt, a nagykasszások esetén 2014. január 1-je előtt le kellett adni a megrendelést).

A visszavont engedélyű pénztárgépeket forgalmazó Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft., illetve az eltűnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfeleinek azonban a kormány 2014. április 30-áig meghosszabbította a támogatás feltételéül szabott üzembe helyezési határidőt.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) január 23-án jelentette be, hogy visszavonta az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. egy-egy, korábban már jóváhagyott online pénztárgépének engedélyét, indoklásuk szerint mindkét típus adóelkerülésre adott volna lehetőséget az adóügyi ellenőrző egység (AEE) funkcionális és biztonsági hiányosságai miatt. Az érintett kasszákat mintegy 80 ezer vállalkozó rendelte meg.

A Patkós-Cassa viszonteladóként kínált online pénztárgépeket, több száz megrendelőtől vett át előleget, utána azonban elérhetetlenné vált. Az ügyben csalás gyanújával rendőrségi nyomozás folyik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kormány átvállalta a befizetett előlegeket, vételárakat, és - mint korábban bejelentették - jogi úton fellép a három pénztárgép-forgalmazó cég ellen.

A NAV április 15-én azt közölte, hogy mintegy 73 ezer online adatkapcsolatra képes pénztárgép üzemel a vállalkozásoknál. Azok a vállalkozások, amelyek megszegik az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályokat, súlyos bírságot és üzletbezárást kockáztatnak, a magánszemélyeket akár 500 ezer forintra, a gazdasági társaságokat pedig akár 1 millió forintra is büntetheti a NAV.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem