A saját vállalkozás segíthet a munkanélküli fiatalokon

2012. május 7., hétfő 10:03

Segítséget kell adni a fiataloknak, hogy vállalkozzanak. Az unióban ugyanis ma attól kell tartani, úgy nő fel egy generáció jelentős része, hogy nem lesz élménye a munka világáról - mondta a Magyar Hírlapnak Lőrincze Péter, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtanácsadója.

Ez a cikk 90 napnál régebbi

Olvasása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges.
A regisztráció ingyenes.


Login név:
Jelszó:

Visszamegyek vagy

goddamn, 2012. május 10., csütörtök 10:24

Elképzelni sem tudom, hogy pl. egy munkanélküli fiatal, akinek gyakorlatilag 100 ezer forintja sincs, hogyan fogja kiperkálni a minimálisan fizetendő 70-80 eFt értékű adót-járulékot havonta 1 évig miközben meg is kellene élnie valamiből.

Sokan ezért nem vállalkoznak, mert pl. mire felfuttatják a szolgáltatásukat, abba beletelne 1-2 év, mert válság alatt nem egyszerű kiépíteni egy egészséges ügyfélkört. Ez gyakorlatilag 1,5-2 misi az állam zsebébe úgy, hogy nem is biztos, hogy visszakeresed ezt a pénzt.

Ráadásul így is csak bérminimumra jelented be magad: nem azért mert adót akarsz csalni, hanem mert így a legkevesebb a veszteséged azáltal, hogy tisztességesen befizeted az adókat.

Azaz legalább 100 eFt havi bevételednek kell lennie ahhoz, hogy miután kifizetted az adókat és a könyvelődet, nullában legyél. És ekkor még nem is vásároltál semmit, fizetést sem adtál magadnak. Viszont egy totál kezdőnek a havi 100 eFt bevételt előteremteni sem egyszerű.

És még utána 1 év után megsimogatni a fejét és egy hitelt akasztani a nyakába? Neee!

Inkább tanítsuk meg felelősen vállalkozni + adjunk neki a beinduláshoz adókedvezményeket, hogy saját erejéből, saját tapasztalataiból építkezve meg tudjon erősödni, hogy később majd több bevételből többet tudjon adózni.

Pl. mi lenne, ha 100 eFt bevétel alatt 0%-os adókulcs lenne? Nem kellene sok nyelvtanárnak, takarítónak, stb. a "megélhetési adócsalás"-t, választania, ha felette meg akár 50%-ot is adóztatnak rajta, akkor is azt mondja, OK: hiszen a megélhetése nincs veszélyben azáltal, hogy kiváltotta a vállalkozóit... (vannak országok, ahol ez így működik)

Persze vannak ellenérvek is a másik oldalon, hogy akkor biztos sokan "potyáznának". Így viszont az aktivitási ráta marad alacsonyan. Na, melyik a rosszabb?

Válasz erre | Előzmény

remete, 2012. május 7., hétfő 18:03

Ha nincs fizetőképes kereslet akkor gyárthatnak kacsalábon forgó palotát is, mégsem lesz működőképes a vállalkozás.

Válasz erreEZT OLVASTAD MÁR?
11
22
33
44
55
A bankok a hitelezési gyakorlatukban a szerződéstől eltérő időpontban történő hiteltörlesztés esetén díjat számíthatnak fel....
További fogalmak

Szerencsejátékok