2 °C Budapest

Veszélyes népbetegség ütötte fel a fejét a magyar sztároknál: mi lesz ebből?

2016. július 1. 16:50

Amellett, hogy felgyorsult világunkban mindenkit folyamatosan stressz ér, az orvostudomány is megállapította, hogy számos betegség hátterében ez áll. Trükkök ezreit olvashattuk már, hogyan küzdjünk ellene, de egy új kutatás szerint az a legjobb, ha inkább megbarátkozunk vele.

Sokan félelmetes ellenségnek látnak a stresszben, pedig a legjobb módja annak, hogy megszabaduljunk tőle, ha megbarátkozunk vele. Kelly McGonigal egészségpszichológus szerint a stresszt éppen arra lehet használni, hogy az ember jobb eredményeket érjen el, így végső soron jobb életet éljen - írja a Story magazin. 

Engem minden helyzetben stressz ér, mert mindent nagy akarással csinálok, még a mosogatást is. Emellett azért is stresszes vagyok, mert az élet annyira felfokozott és gyors

 - mondta Oszvald Marika a lapnak. Gáspár Sándor színész pedig úgy fogalmazott, hogy ugyan egy-egy próba fizikailag és szellemileg is megterheli, de megtanulta inspiráló erőként kezelni a stresszt, így nem gátolja a munkában.

Csak ha elhiszed?

McGonigal 1998-ban 30 ezer felnőttet kérdeztek meg arról az Egyesült Államokban, mennyi stresszt éltek át. Évekkel később elővették az adatokat, és megkeresték a hajdani felmérés résztvevőit. Így az derült ki, hogy az erős stressz 43 százalékkal megnövelte a halál valószínűségét. "Ám csak akkor, ha az alanyok mélyen hittek a stressz halálos hatásában. A kutatók becslése szerint nyolc év alatt nagyjából 182 ezer amerikai halt meg túl korán azért, mert szerintük a stressz kárt tesz az egészségükben. Ha ez igaz, akkor

a "stressz káros az egészségre" hiedelem az USA-ban ez a 15. leggyakoribb halálok, és több embert visz sírba, mint a bőrrák, az AIDS vagy az öngyilkosság

- mondta az egészségpszichológus.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A stressz óriási hatással van a munkavállalásra, így az ország gazdaságára is. Az Európai Munkavédelmi Ügynökség adatai szerint Magyarországon a nem megfelelően kezelt munkahelyi stressz a felelős az évente kieső munkanapok 50-60 százalékáért. Ez számszerűsítve 440 milliárd forint mínuszt jelent a gazdaságnak éves szinten.

A stressz önmagában nem betegség, csak akkor van vele gond, ha tartósan fennáll.

Az egészségpszichológusok szerint nagyon sok múlik a hozzáálláson. Ha valami nagyon ártalmas, életünket megkeserítő jelenségként gondolunk a stresszre, akkor valóban az is lesz. De be kell látni azt is, hogy sokszor segít egy-egy feladat vagy probléma megoldásában a stressz.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
hrdoktor  |  2024.03.11 09:47
A súlyos testi-szellemi kimerültség érzése a CFS tünete is lehet! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm