Utálod az embereket? 10 meló, amit neked találtak ki

2016. október 17. 14:15

Sokszor nehéz együtt dolgozni más emberekkel, rengeteg konfliktus adódhat, és gyakran kezelni kell kellemetlen munkahelyi helyzeteket is. Ennek ellenére az emberek többsége szeret közösségben dolgozni. A kisebb része viszont utálja a munkahelyi interakciókat, az egész közeget, sőt, az embereket is. Ha te is utóbbiak közé tartozol, akkor az alábbi listán megtalálhatod álmaid munkáját.

Tény, hogy sokszor nagyon nem egyszerű emberekkel együtt dolgozni, pláne, ha valaki olyan foglalkozást választ, ahol nem csak a kollégáival, de ügyfelekkel, vendégekkel, betegekkel, gyerekekkel, emberekkel foglalkozik. Ezek olyan munkák, amikhez muszáj, hogy a dolgozó szeresse embertársait, különben napi sok órában a poklok poklát éli meg.

Az Egyesült Államokban létezik egy olyan foglalkozási információs hálózat, ahol nullától százig lehet pontozni a különböző foglalkozásokat az alapján, hogy melyik munkakörökben mennyit kell más emberekkel érintkezni. Ezen a listán a legalacsonyabb pontszámmal rendelkező állásokat kimondottan azoknak ajánlják, akik nem szeretik az embereket, és inkább egyedül dolgoznának.

10. Órás

Javítja, tisztítja, beállítja az órákat, egész nap egyedül matathat az asztali lámpa fényénél. Persze ez csak akkor van így, ha nem tényleg csak a javítás a feladat, mert ha egyedül visz az órás egy vállalkozást, akkor bizony az ügyfelekkel is kell foglalkoznia.

9. Mezőgazdasági gépész

Az idő nagyrészét egyedül töltik a gépészek a földeken, traktoroznak, betakarítják a gabonát, és ha elromlik a gép, akkor megbütykölik. Persze egy mezőgazdaságban sok a feladat ezért a munkás is, de a gépésznek lehetősége van arra, hogy a munkaideje túlnyomó többségét egyedül töltse.

8. Matematikus

Kutatásokat végeznek, és a matematikai elvek megértésén, kidolgozásán munkálkodnak. Emellett adatokat elemeznek és matematikai módszerekkel segítenek megoldást találni valós problémákra. Számok, gondolkodás, magány és csönd - ez nyilván elég rendesen megosztja az embereket (csakúgy, mint a matematika), valakinek ez maga a mennyország, míg a többségnek inkább rémálom. Ezt a munkakört kicsit úgy lehet elképzelni, mint a Agymenők sorozat főszereplőinek munkáját (igaz, ők elméleti fizikusok, de nagyon hasonló a két foglalkozás munkamenete).

7. Közgazdász

Kutatásokat végeznek, jelentéseket készítenek, gazdasági problémákat oldanak meg, terveket fogalmaznak meg. Valójában elég összetett munka, és sokféle területre oszlik, tehát van lehetőség válogatni. Aki nem szereti az embereket, a számokat viszont igen, azoknak kimondottan ideális.

6. Fazekas

Régi kézműves foglalkozás, ahol az ember ugyan figyeli a vásárlók igényét is, de hatalmas szabadságot ad. Azzal viszont számolni kell, ha ezt valaki ezt a mesterséget egyszemélyes vállalkozóként űzi, akkor a vásárok alkalmával bizony találkoznia kell a vevőkkel.

5. Ipari munkás

Ez egy elég tág fogalom, de jelenleg ide soroljuk azokat a munkaköröket, ahol az emberek nem tudnak feladat közben beszélgetni. Vagy azért, mert hangos az adott tevékenység, vagy elszeparált helyen kell végezni, például festékszóróval dolgoznak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

4. Kézműves

Varrás, kötés, horgolás - minden, amit otthon egy szobában ülve is lehet végezni, és textil alapú kézműves termék lesz az eredménye. Viszont itt is ki kell emelni, hogy a piacot, a vásárlókat és a kereskedőket valahogy meg kell találni.

3. Költő, szövegíró, kreatív író

Ez lehet a matematikus humán megfelelője. Szavak, és fogalmazás egész nap, és senkihez se kell hozzászólni alkotás közben. De nyilván itt is van egy megrendelő, kiadó, vagy egy főnök, akivel időnként egyeztetni kell. 

2. Őstermelő

Az őstermelők főként kisebb családi gazdaságokban dolgoznak. Állattenyésztéssel és/vagy növény/termesztéssel foglalkoznak, és nagyon sok időt tölthetnek egyedül a földeken és az állatokkal.

1. Vadász

A vadászok töltik talán a legtöbb időt a szabadban, a természetben, csöndben, és sokszor vannak egyedül.

(via BI)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm