Újabb toplistáról maradtunk le: nem csoda, hogy sokan húznak külföldre

2017. január 16. 16:40

Soktényezős mérést kell végezni ahhoz, hogy rangsorolni lehessen az egyes országokat az alapján, hogy melyik mennyire fejlett. Egy ilyen felmérést végzett a Világgazdasági Fórum, 109 országot vizsgált meg. Az ebből készített toplista okozott meglepetéseket.

A World Economic Forum (Világgazdasági Fórum) nemrég kiadta az Inclusive Development Index-et, amit nagyjából úgy lehetne lefordítani, hogy átfogó fejlődési Index. Ebben 109 országot vizsgált és rangsorot. A kutatás 3 pilléren nyugszik és 12 fő mutatót vizsgál. Az összehasonlításban szempont volt a GDP-növekedés, a munkanélküliségi ráta, a termelékenység, a várható egészséges élettartam. Továbbá a medián háztartási jövedelem, a szegénység és az egyenlőtlenség, a korrigált nettó megtakarítás, a demográfiai függőségi ráta, az államadósság.

A rangsor elején lévő 30 ország tekinthető "fejlett gazdaságnak". Nagy-Britannia a 21., az Egyesült Államok pedig a 23. helyen áll, Ausztria viszont a 10. helyen szerepel. Magyarország nincs a fejlett gazdaságok között, a feltörekvő gazdaságok listáján viszont a 3. helyen szerepel (az első Litvánia, a második Azerbajdzsán), Lengyelország és Románia követ minket.

KATTINTS! Súlyos jelentés: minden második magyar fiatal elhúzna az országból

9. Új-Zéland

Az oktatás és az üzletvitel területén kimagasló pontszámot ért el, a foglalkoztatás és a termelékenység viszont kicsit lehúzta a pontátlagot.

8. Ausztrália

Az ausztrálok kimagasló pontszámot értek el a reálgazdasági beruházások, a vállalkozás, az oktatás, és az egészségügyi szolgáltatások terén. A termelékenységen és a béreken viszont még dolgozniuk kell.

7. Hollandia

A hollandok kapják a legmagasabb minőségű oktatást, de az infrastruktúra és az egészségügy területén is kiemelkedőek. A reálgazdasági beruházások terén viszont kicsit lemaradt a többiekhez képest.

6. Svédország

Az alapvető szolgáltatások, az infrastruktúra, az üzleti és politikai etika terén jeleskednek a svédek. Emellett az bérek területén is az egyik legmagasabb pontszámot érték el.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

5. Dánia

Szinte minden területen a legmagasabb pontszámot érték el a dánok, kivéve a reálgazdasági beruházásokat, ott még lenne hova fejlődniük.

4. Izland

A legtöbb kategóriában nagyon magas pontszámot ért el az ország, a pénzügyi rendszer integrációja viszont lerántotta a dobogóról.

3. Svájc

Minden mutatónál magas pontszámot ért el Svájc, különösen a foglalkoztatási termelékenységnél.

2. Luxemburg

Luxemburg egy igazán jómódú ország, rendkívül jó egészségüggyel, oktatással, üzleti és politikai etikával.

1. Norvégia

A toplista tetején a norvégok állnak. Annak ellenére, hogy a gazdaságuk csak 0,5 százalékkal növekszik, a polgárainak az életszínvonalat 2008-2013 között 10,6 százalékkal növekedett.


Képek forrása: GettyImages

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem