Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 27. péntek Hella
Hírek » Karrier

Majdnem annyit keres ez a koldus, mint Matolcsy György

Naponta közel 200 ezer forintnak megfelelő angol font üti annak az álhajléktalan férfinak a markát, aki Wolverhampton belvárosában koldul - derül ki az Express & Star brit napilap cikkéből. Vagyis az angol koldus egy nap alatt többet kaszál, mint amennyi jelenleg hazánkban egy havi minimálbér összege, ám ez még mindig kevés ahhoz, hogy utolérje Matolcsy György leendő havi 5 milliós fizetését.


Naponta 300-500 font körüli összeget kéreget össze egy angol férfi, aki koldusnak adja ki magát Wolverhampton belvárosában. A városvezetés pedig nem igazán tud mit kezdeni a helyzettel. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a jelenlegi 359 forintos árfolyammal számolunk, akkor egy nap alatt akár 197 500 forint is összejöhet az álhajléktalannak.

Ha pedig egy hónapban 20 napot "dolgozik", akkor ezzel csaknem 3 950 000 forintnak megfelelő font ütheti a markát.

Hatalmas a különbség

A szám egészen megdöbbentő, ha megnézzük, hogy hazánkban jelenleg a minimálbér összege havonta bruttó 111 ezer forint, vagyis kevesebb, mint amennyit egy nap alatt összekoldulhat az angol álhajléktalan.

Magyarországon az átlagkereset ennél már jóval több, de még így sem közelíti meg a havi közel 4 milliós szintet. A KSH friss statisztikái szerint jelenleg 247 800 forint a havi bruttó átlagkereset. Legjobban pedig a pénzügyi, biztosítási szektor fizet, ott az átlagkereset már 494 000 forint.

Persze van, aki többet keres

Pont a mai napon fogadták el azt a törvénymódosítást, amivel az eddig körülbelül 2,5 milliós összegről 5 millió forintra emelik Matolcsy Györgynek, a jegybank elnökének a fizetését. Ennyi pénzt azért még nem tudna egy hónap alatt összegyűjteni az álhajléktalan angol férfi, bár azért nincs ettől olyan messze.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Készpénzért állt sorba: csúnya bukta lett a tranzakció vége
Így játszhatsz el Te is százezreket pillanatok alatt.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Tényleg hagyományos boros ország hazánk?

Pár nappal ezelőtt írtunk Európa sörfogyasztásáról, amire jött olyan komment, hogy inkább a bort isszák a magyarok, ezért vagyunk csupán a középmezőnyben sörfogyasztás szempontjából. Persze teljes...

Tuti recept: ezzel a csodaitallal gyorsabban megy a fogyás

Közeledik a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy mindjárt itt a bikiniszezon. A legtöbben ilyenkor próbálnak megszabadulni a pluszkilóktól, ezért most mutatok egy otthon is elkészíthető, filléres csodaitalt...
 
NÉPSZERŰ
FRISS