6 °C Budapest

Jövő hétfőn osztják a tankönyveket; elvileg...

Pénzcentrum
2014. augusztus 25. 15:03

Az első tanítási napon osztják majd a tankönyveket az iskolákban. Aki augusztus 15-e után fizette be a tankönyvek árát, annak az iskolában - az átvételkor - kell igazolnia a befizetés tényét.

A minisztérium minden intézkedést megtett annak érdekében, hogy augusztus 31-ig minden iskolába megérkezzenek a tankönyvek - jelentette ki a köznevelésért felelős államtitkár a hétvégén. Czunyiné Bertalan Judit szerint a tankönyvek kiszállítása folyamatos és eddig minden az előre meghatározott ütemterv szerint zajlik.

"Az idei esztendőben a tankönyv ellátásának biztonsága érdekében minden előzetes intézkedést megtettünk, így azoknak a kiadóknak a nevét nyilvánosságra hoztuk, amelyek nem szállították időben a könyvtárellátásért felelős szervezet raktárába a tankönyveket. Át fogjuk rájuk hárítani azt a külön költséget, amellyel az esetleges hiányzó tankönyvek szállításából ered, hiszen a tankönyvellátásért felelős szervezet azt az utasítást kapta az államtitkárságtól, hogy minden tankönyvet augusztus végéig az iskolákba juttasson el."

A tankönyvek kiosztása jövő hétfőn, az első tanítási napon lesz. Ugyanis a Könyvtárellátó Nonprofit Kft ezt javasolta az intézményeknek. Többen azonban a megadott határidőig nem kapták meg a csekket vagy nem fizették be a tankönyvek árát.

"Vannak sajnos olyan esetek, amikor nem tudtuk célba juttatni a csekket, a díjbekérőt, ez összességét néhány ezres példányszámot jelent, ezeket eljuttattuk az iskolába, ott át tudják venni a szülők. Augusztus 15-ig kértük, hogy fizessék be a tankönyvek vételárát, ha ez utána történt meg, az átvételkor igazolni kell a befizetés tényét. Ha nem fizetik ki az árut, adott esetben a tankönyvet, nem feltétlenül kell, hogy megkapja, de az iskolákra van bízva annak mérlegelésének lehetősége, hogy ha valaki nem tudja kifizetni, tudnak-e többletforrást biztosítani arra, hogy térítésmentes legyen a tankönyv, vagy átadják és elfogadják, hogy a szülők később fogja igazolni a befizetés tényét" - mondta el Arany László Tamás, a Könyvtárellátó ügyvezető igazgatója.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az idén immár 730 ezer gyerek kapja ingyen a tankönyveket. Az illetékes államtitkár tájékoztatása alapján a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő, illetve a szociális okokból jogosult családokon túl, az első osztálytól felmenő rendszer miatt, minden évben eggyel több évfolyam kapja ingyen a tankönyveke.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem