21 °C Budapest

Biztos állást szeretnél? Ezek most a legkeresettebb szakmák

2017. február 14. 15:30

Időről időre változik, hogy éppen melyek a legkeresettebb foglalkozások, egy viszont biztos: ma Magyarországon megéri szakmát tanulni, hiszen egy OKJ-s szakképzettséggel viszonylag könnyen találhatunk jól fizető, biztos állást. Az alábbiakban oktatási szakértő segítségével foglaljuk össze, milyen szakemberekért kapkodnak a munkaerőpiacon.

A szakmaválasztás során fontos szempontként jelenik meg, hogy milyen területen képzeljük el magunkat a következő években, mennyit kereshetünk az adott szakmával, valamint mekkora az igény a szaktudásunkra. A Perfekt Zrt. oktatási szakértője, Tóth Réka szerint sok a betöltetlen állás a pénzügy, kereskedelem, építő- és élelmiszeripar, valamint az oktatás, egészségügy és informatika területén is. Ezeken a területeken számos olyan nyitott pozíció vár ránk, amely megpályázható OKJ-s képesítéssel.

Nagyon keresett például a targoncavezetői OKJ-s képzés, amely évek óta vezeti a Perfekt Zrt. ipari képzéseinek népszerűségi toplistáját, de könnyen találni munkát egyéb gépkezelői végzettségekkel is, mint például az emelőgépkezelő vagy földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő képesítés.

Mivel a szállítmányozás, oktatás és élelmiszeripar számos területén tapasztalható munkaerőhiány, így valószínűleg az sem fog mellé, aki logisztikai és szállítmányozási ügyintézőnek, óvodai dajkáknak vagy például péknek jelentkezik. Hasonlóan könnyű elhelyezkedést ígérnek a gazdasági képzések is. Hiába tanulnak sokan mérlegképes könyvelő, pénzügyi-számviteli ügyintéző, társadalombiztosítási vagy bérügyintéző, banki, befektetési termékértékesítő vagy biztosításközvetítő szakmákat, a piac pillanatok alatt felszívja a frissen végzett szakembereket, akiknek a munkáját sok esetben átlagon felüli fizetéssel honorálják.

Tóth Réka szerint sok munkaerő-hiánnyal küzdő területen az elmúlt években a bérek is emelkedtek, ezért érdemes most fontolóra venni egy szakirányú OKJ-s képzés elvégzését. A jó elhelyezkedési esélyek mellett nagy előnye ezeknek a képzéseknek, hogy rugalmas időbeosztásban, akár már néhány hónap alatt jól hasznosítható, gyakorlatias tudásra tehetünk szert, amellyel keresett szakemberekké válhatunk. Hosszabb távon pedig sok szakmacsoportban, a kapcsolódó képzések elvégzésével tervezhető karrierutat is építhetünk.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem