Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 27. péntek Hella
Hírek » Karrier

Akár betegek is lehetünk, ha ezt nem tesszük meg a munkahelyen

Az iroda és az íróasztal takarítása soha nem volt népszerű a munkatársak körében. Az még elmegy, hogy rendben tartjuk az íróasztalt, de valljuk be, azt is leginkább azért tesszük, hogy az aktuális papírhalmok között tudjuk, mit hol keressünk. Ugyanakkor arra csak kevesen gondolnak, hogy a rendetlenség és a kosz akár az egészség rovására is mehet.


Sokan nem szeretnek takarítani a munkahelyen, pedig amellett, hogy tiszta környezetben hatékonyabban tudunk dolgozni, a rendetlenség és a kosz akár az egészség rovására is mehet.

Így tartsuk rendben az irodát:

Nem sokan tudják, hogy már azzal sokat tehetünk a mindennapi munkakomfortért, ha rendszerezzük a mappáinkat. Az úgynevezett papírkezelés a lelke mindennek. Dobjunk ki, semmisítsünk meg mindent, ami nem kell.

A tudósok szerint már három vagy annál is több kép és tárgy már komolyan el tudja vonni figyelmünket a munkáról. Limitáljuk az íróasztalon a személyes tárgyakat is, hiszen a tiszta irodai környezet fenntartásához az asztalunkon tartott személyes tárgyaink felett is ellenőrzést kell tartanunk. Hajítsuk ki a sokadik emlékeztetőt ugyanarról az eseményről, tegyük el az ötödik kabalafigurát. Lehet, hogy sokaknak először hiányozni fog, de később sokkal komfortosabban érezzük majd magunkat. A személyes dolgoknak az otthonunkban van a legjobb helye.

Az irodai takarítás napi rutinjához hozzátartozik a polcok és a rajtuk lévő könyvek takarítása, portalanítása is. Adott szakmától és iparágtól függően ezek a könyvek viszonylag gyorsan elavulttá válhatnak. Amennyiben már nem aktuális, nem találunk benne újdonságot, akkor haszontalan számunkra, és már csak a helyet foglalja, a port gyűjti a munkahelyen. Selejtezzük le, adjuk oda valaki olyannak, aki még hasznát veheti. Ha nincs ilyen, mehet az összes egyből a szelektív gyűjtőbe.

Az ételek tárolására szolgáló műanyag dobozok, vagy éppen a gyorséttermek dobozai könnyen fel tudnak szaporodni az irodai teakonyhában sőt, még az asztalunkon is. Az eldobható dobozokban nagyon hamar elszaporodnak a baktériumok, kellemetlen szagokat okozva, és még az egészségünkre is káros hatással lehetnek. Egy kutatás eredménye szerint egy átlagos, munkahelyi íróasztal csaknem 400-szor több baktériumot tartalmaz, mint egy WC-ülőke. Éppen ezért érdemes lehet időnként a klaviatúrát is alaposan áttörölni.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Készpénzért állt sorba: csúnya bukta lett a tranzakció vége
Így játszhatsz el Te is százezreket pillanatok alatt.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Tényleg hagyományos boros ország hazánk?

Pár nappal ezelőtt írtunk Európa sörfogyasztásáról, amire jött olyan komment, hogy inkább a bort isszák a magyarok, ezért vagyunk csupán a középmezőnyben sörfogyasztás szempontjából. Persze teljes...

Tuti recept: ezzel a csodaitallal gyorsabban megy a fogyás

Közeledik a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy mindjárt itt a bikiniszezon. A legtöbben ilyenkor próbálnak megszabadulni a pluszkilóktól, ezért most mutatok egy otthon is elkészíthető, filléres csodaitalt...
 
NÉPSZERŰ
FRISS