11 °C Budapest

Többmilliós luxusutazásra ment a zenetévé műsorvezetője

2016. június 20. 17:32

Iszak Eszti a Fülöp-szigeteken nyaralt Dobrády Ákossal, ahol felfedezték a helyi gasztronómiát és a kivételes tájat. Ehhez viszont mélyen a zsebükbe kellett nyúlni, egy ilyen luxusutazás ugyanis 1 millió forintba is kerülhet fejenként. Sokan hitelt vesznek fel azért, hogy ilyen különleges helyekre eljussanak, de nem mindegy, hogy milyen kölcsönt választunk, ha nem figyelünk, könnyen ráfázhatunk.

A Fülöp-szigetek népszerű célpont a turisták körében, nemrég ide látogatott Iszak Eszter és Dobrády Ákos is. A szigetek sokszínűsége és a kiváló gasztronómia fogta meg őket az országban - írja a Hot! magazin.

Mennyibe kerül egy ilyen luxusnyaralás?

Ha körülnézünk az utazási irodák ajánlatai között, akkor azt láthatjuk, hogy egy fülöp-szigeteki nyaralás nagyjából fejenként 1 millió forintba kerül, vagyis két főre 2 millió forintba is kerülhet egy két hetes út. Ezt persze az átlag magyarok gyakorlatilag nem tudnak kigazdálkodni egy év alatt sem, viszont mivel sokan vágynak az egzotikus nyaralásra, ezért akár hitelt is felvesznek azért, hogy elutazhassanak.

Ilyenkor viszont előfordul, hogy nem indokolt a hitelfelvétel és később ez akár ahhoz is vezethet, hogy a szerződést a bank felmondja és követeléskezelőhöz fordul. Egy 2 millió forintos, 5 éves futamidejű személyi kölcsön havi törlesztőrészlete 42 ezer forint körül alakul. Ezt öt éven keresztül fizetve 2,55 millió forintot törleszthetünk vissza a banknak, vagyis a hitel teljes költsége 550 ezer forint körül alakul.

Hogyan faraghatunk a költségekből?

Ha a hitel felvételekor a biztonság az elsődleges szempont, akkor válasszunk olyan kölcsönt, ami a teljes futamidő alatt rögzített, így a törlesztőrészletünk kamatemelkedés miatt nem nőhet, igaz, nem is csökkenhet, ha kamatcsökkentés van. A biztonságért cserébe egyébként ezek a hitelek valamivel drágábban vehetők fel, de ettől függetlenül erre megérheti rászánni a plusz pénzt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kamatokon egyébként úgy faraghatunk, ha több ajánlatot is kérünk, a bankok között ugyanis jelentős eltérések lehetnek. A pénzintézetek is eltérő költségszerkezettel dolgoznak, így egyes helyeken a fix költségek magasabbak lehetnek. Általában nagyobb hitelösszegnél járhatunk jól a magasabb fix költségű, alacsony kamatozású termékeknél, relatív alacsony hitelösszegnél viszont az alacsonyabb fix költségű, de cserébe magasabb kamatú termék lehet a nyerő. Persze a legjobban akkor járunk, ha mind a kamat, mind a fix költség alacsony.

Választhatunk más úti célt is

Ha tengerparti nyaralásra vágyunk, akkor Európában is találhatunk kivételes helyeket, ezek előnye egyébként, hogy sokkal gyorsabban megközelíthetőek egyben. Ahogy azt egy korábbi cikkünkben kiszámoltuk, Görögországba már a fenti költségek tizedéből is elutazhatunk, de Olaszországban és Horvátországban is találhatunk kiváló, olcsó nyaralóhelyeket.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Bankmonitor  |  2024. április 19. 07:25
A Babaváró kölcsön maximális összegét 10 millióról 11 millió forintra emelték 2024-ben. De mekkora p...
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem