Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 25. szerda Orbán
Hírek » Hitel

Rossz hír a bedőlt hiteleseknek: gyorsan fogy a NET kerete

Gyorsan elkapkodhatják a bedőlt hitelesek a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) megmaradt kvótáit, a befogadások ugyanis már 32 ezernél tartanak, a NET-nek pedig csupán 35 ezer ingatlan megvásárlására van mandátuma - írja a Világgazdaság.


A NET plusz tízezerrel bővítette ki a kvótát, de így is a kibővített kvóta héttizede fél év alatt elfogyott. A NET segítségével az elmúlt években lényegesen több adós szabadult meg az ingatlanától és a hitelétől, mint más módon. A bankok alig félezer, az adósok saját maguk valamivel több, mint 4500 ingatlant adtak el 2013-2015 között, miközben az eszközkezelő csaknem 20 ezer ingatlant vásárolt meg.

A bajban lévőkön a NET mellett a magáncsőd segíthetett volna, ezt azonban alig néhány száz adós vette igénybe. A NET viszont a mandátumbővítés után még jobban pörög, mint korábban, amikor évente legfeljebb 7-8 ezer ingatlan került az intézményhez.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Több tízezer magyar számlájáról tűnhet el pénz a napokban
Nem várnak tovább, minden érintett számláját zárolni fogják.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ömlik a sör Európára: döbbenetes, mennyit iszunk

A sört már évezredek óta szívesen fogyasztják, és hazánkban is az egyik legnépszerűbb alkoholos ital, évente 71 litert fogyasztanak belőle átlagosan. Ezzel egyébként a középmezőny tetején helyezkedünk...

A legklasszabb filléres játék: csak egy kiadós rántotta kell hozzá

A kréta minden gyereknek nagy kedvence, a nyári szünet pedig megadja azt az alkotási szabadságot, hogy az egész járdát kipingálja. A házi készítésű kréta nemcsak nagyon olcsó, de a zöld gondolkodású...
 
NÉPSZERŰ
FRISS