14 °C Budapest

Milliókat kapnak ajándékba a magyar családok - heti összefoglaló

2015. április 19. 17:35

Hitelek, CSOK, érdekes árazás a legérdekesebb cikkek között: ez volt a 16. hét a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

A Pénzcentrum a hitelkiváltásban segített olvasóinak az elmúlt héten. Cikkeinkben elmagyaráztuk, mire érdemes figyelni, beszéltünk azokról a dolgokról, amit sokan nem értenek a devizahiteles levélben.

Persze távolabbi kitekintést is adtunk: megnéztük, mi a helyzet most a lakáspiacon, mi a helyzet az új hitelekkel, milyen hiteltípusok között lehet választani. A sokakat érintő CSOK-ra, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményére is kitértünk.

Cikkeink:

Milliókat kaphatnak ajándékba júliustól a magyar családok

Ezt sok hiteles nem érti a banki levélben, pedig nagyon fontos lehet

Érdemes volt kivárni: ezen lehet most nagyot kaszálni

Milliókat spórolhatsz, ha te is így bankolsz

Kiváltanád a devizahiteled? Ezzel mindenképp számolj!

Devizahitelesek, akik egy fillért sem látnak az elszámolásból
Két hetük maradt arra a bankoknak, hogy postázzák a devizahiteles elszámolókat. Ugyan még sok levél vár a feladásra, sokan már kézhez is vették az értesítőjüket. Van olyan ügyfél, aki egy fillért sem fog látni az elszámolásból. Kinek jár egyáltalán pénz?

Százezret kaphatnak a devizahitelesek: biztos, nem átverés?

Az Erste egyedi ajánlattal csábítja magához a hitelüket kiváltó devizahiteleseket: 100 ezer forintos szabadon felhasználható jóváírást kaphatnak az ügyfelek. Hol van ebben a trükk, mekkora kamatkedvezménynek felel meg a jóváírás?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy pillanatra nem figyelsz, és már jön is a tízezres bírság
Közeledik az idei adóbevallás határideje, május 20. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, sok adózó hibásan tölti ki a bevallását. Ami nemcsak azért veszélyes, mert kicsúszhatunk így a határidőből, hanem mert bírság is járhat egy-két hibás adatért. Sokan még most sincsenek tisztában a civil és egyházi 1% felajánlásának lehetőségével, érdemes erre is figyelni.

A boltok újabb nagy trükkje: erre érdemes figyelni
A nagyobbal jobban jár - sokan gondolják, ez az aranyszabálya a spórolós bevásárlásnak. Azonban nem biztos, hogy ez mindig igaz, ugyanis a Pénzcentrum talált néhány ellenpéldát, amikor kifejezetten akkor járunk jobban, ha a kisebb kiszerelést választjuk.

Már hamisítják az új tízezrest

Hozta az első négy hónapot az új tízezres. A tavaly decemberben kibocsátott bankjegy eddig különösebb fennakadás nélkül találta meg a helyét a pénztárcákban és a kasszákban egyaránt. A tízezresek harmadát már lecserélték, de megjelentek az első hamisítási próbálkozások is - tudta meg a Pénzcentrum.

Sok pénz tűnhet el a számládról, ha nem figyelsz
Több milliárd forintot kell még mostanában elkölteniük a SZÉP kártyásoknak, hiszen a 2013-ban utalt összegek csak idén május végéig hozzáférhetők. Ha addig valaki nem használja fel ezeket a pénzeket, azok visszakerülnek a munkáltatóhoz.

Egy csomó boltos máris lecseréli az online pénztárgépét
A tavalyi év fontos változást hozott a boltosok életében: le kellett cserélniük pénztárgépüket olyan online kasszára, amelyik az interneten keresztül be van kötve a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) rendszerébe. Sokan már most arra kényszerülnek, hogy lecseréljék a tavaly vásárolt új kasszát. A pénztárgépcsere első fázisa lezártnak tekinthető,azonban úgy tűnik, hogy hamarosan újabb vállalkozásoknak kell lecserélniük kasszájukat az online rendszerre.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm