6 °C Budapest

Kész, vége! Börtönbe kerülhet az RTL sztárja

Pénzcentrum
2016. május 30. 17:36

Vasárnap este ért véget a Farm, ahol az utolsó két "párbajozó" közül vesztesként kikerülő Gergő teljesen elkeseredett volt. Ennek oka, hogy jelentős tartozása van, amit nem tud kifizetni, így nem kizárt, hogy a műsorból egyenesen az utcára kerül. Hogyan hajtják be a valósághős adósságait?

Vasárnap este ért véget az RTl Klub Farm című műsora, ahol a végjátékban két versenyző között dönthettek az SMS-szavazatok. Ezúttal a nézők Gábornak kedveztek, így a vesztes játékos, Gergő igen elkeseredett volt, és azt is elárulta, hogy miért:

Nincs otthonom, nincs hová hazamennem. Brigihez remélem, hogy mehetek. Egyébként meg nem tudom mi lesz, gondolom az adósok börtönébe kerülök. Vagy a fene tudja

 - mondta Farm Gergő a műsor után.

Ez alapján arra következtethetünk, hogy adósságai lehetnek az RTL sztárjának, amit nincs miből törlesztenie, ráadásul saját ingatlanja sincsen. Abban viszont valószínűleg téved, ha arra gondol, hogy egyből az adósok börtönébe kerül.

Hogyan hajthatják be az adósságát?

Az adósságok behajtása először jellemzően a követeléskezelőkhöz kerül, akik megkeresik az adóst, és az esetek jelentős részében egyedi törlesztési megoldást ajánlanak. Ha az ügyfél nem reagál, akkor a követeléskezelő fizetési meghagyást kér a bíróságról, amit ha megadnak, akkor már a tartozás behajtható, vagyis jogi úton is követelhető lesz.

Innen két út lehetséges:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Az egyik, hogy a követeléskezelőnél marad az ügy és megállapodnak az adóssal, hogyan fogja visszafizetni a tartozást.
  • A másik, hogy átadják az ügyet egy bírósági végrehajtónak, aki különböző módszerekkel megpróbálja behajtani a tartozást.

Ha ez utóbbi történik, akkor a behajtónak lehetősége van inkasszót tenni a bankszámlára, amely által belátható időn belül rendezik a tartozást. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor számba veszik az ingóságokat és az ingatlanokat és ezek értékesítésével próbálják kiegyenlíteni az adósságot.

Ebben az esetben jöhetnek szóba a kilakoltatások, azonban az esetek túlnyomó többségében idáig már nem jut el az ügy. Az alapján, hogy Gergőnek nincs sajt otthona, arra a következtetésre juthatunk, hogy nemcsak jövedelme nincs, hanem már a behajtás utolsó szakaszába ért az ügye. Ebben az esetben viszont joggal tarthat Gergő, azonban nem az adósok börtönétől, hanem a hajléktalanságtól kell elsősorban félnie.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 19:55
Garázdaság mellett immáron még egy tényállás miatt folyik büntetőeljárás a Telex és a Gulyáságyú Méd...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm