21 °C Budapest

Ilyen luxusautóval furikázik Zimány Linda

2016. május 23. 17:25

Tűzpiros luxusautóval furikázik Zimány Linda, ami akár több tízmillió forintba is kerülhetett a fiatal ügyvédbojtárnak. Ha kölcsönből vette az autót, akkor ez akár azt is jelentheti, hogy a jövedelme az egy millió forintot is eléri.

Egy tűzpiros Porsche Cayenne terepjáróval látták leparkolni Zimány Lindát, az egyik legfelkapottabb budai edzőterem előtt. Azt nem tudni, hogyan jutott hozzá az ügyvédbojtárként dolgozó egykori modell a méregdrága városi terepjáróhoz - írja a Bors.

Forrás: Gettyimages


Egy ilyen jármű egyébként még használtan sem olcsó mulatság, igaz, a korai változatokat már 3-4 millió forintért is megkaphatjuk, azonban a friss csúcsmodellekért 30-40 millió forintot is elkérhetnek a Használtautó.hu szerint.

Mennyit kellene keresni ahhoz, hogy megvehessük?

Egy 3 millió forintos autó megvásárolásánál, ha lízingre veszünk autót, a havi törlesztőrészletünk 59 ezer forint lesz (öt éves futamidő mellett), ami már egy átlagos fizetésből is kigazdálkodható.

Persze az autó nagy teljesítménye miatt nem szabad elfeledkezni a magas adóról és a biztosítás sem olcsó mulattság. Ez azonban csak egy több mint tíz éves használtautónál lesz így.

Ha viszont egy új, csúcsmodellre fáj a fogunk, akkor 30-40 millió forintot is simán kifizethetünk egy ilyen autóért. Ha 35 millió forintos árral (és ugyan ekkora lízinggel) számolunk, akkor a törlesztőrészletünk 693 ezer forint lenne. Ehhez már igen vaskos jövedelemre is szükségünk lenne, mivel a jegybank adósságfék szabályai szerint a lízingeknél a havi jövedelmünk 55 százaléka lehet a törlesztőrészlet, ha 400 ezer forint alatti, és 65 százaléka, ha 400 ezer forint feletti a havi nettó jövedelmünk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 693 ezer forintos törlesztőrészlethez tehát legalább 1 millió 66 ezer forintos havi jövedelemmel kell rendelkezni. Ha tehát Zimány Linda kölcsönből vette az autóját, akkor akár 1 millió forintot is hazavihet havonta.

Ez persze csak akkor igaz, ha nincs önerőnk és az autó teljes árát a lízingből fizetjük ki. Ez a gyakorlatban egyébként ritkán működik, mivel a bankok jellemzően 20-50 százalék közötti önerőt írnak elő az autóhiteleknél.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm