3 nap szabadság nem elég az árfolyamrögzítéshez?

2012. május 5., szombat 8:03

Több nagyobb bank is nyitott és várja a lakáscélú jelzáloghitelesek rohamát. A bankszövetség ajánlásának eleget tevő hitelintézetek már május 2-tól befogadják a nem közszférás lakáshitelesek kérelmét. A legtöbb bank figyelmezteti ügyfeleit, hogy a forgalom nagyarányú növekedése esetén előnyben részesítik a közalkalmazottak kérelmét, ezért érdemes sietni vagy időpontot foglalni.

Ez a cikk 90 napnál régebbi

Olvasása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges.
A regisztráció ingyenes.


Login név:
Jelszó:

Visszamegyek vagy

Gabor970, 2012. május 7., hétfő 8:17

Nejem közalkalmazott. Bemegyünk BudapestBank április eleje:
Ügyintéző láthatóan teljesen tájékozatlan, fogalma sincs mi a teendő, és különben sem működik a számítógépes rendszer, jöjjünk vissza máskor. Én mondom neki: látom a neten található tájékoztatóban, hogy kell a biztosító engedményezési nyilatkozata az ügyintézéshez, nem tudok róla, hogy nekünk lenne ilyen, válasza: legyek nyugodtan, biztosan van, mert anélkül nem kaptuk volna meg a hitelt. Én nem emlékeztem, hogy ilyent kértek volna, Na mindegy, ad egy nyomtatványt, ez kell a Nejem munkahelyéről. Ok, négy ember odament, nem intéztünk még semmit.
Másfél hét múltán ismét négyen megérkezünk ügyintézni. Ugyanaz az ügyintéző kapásból azzal jön, ezt most nem tudja elindítani, mert nekünk ez és ez kell még. Elkezdjük rágni a gittet, kiderül nekünk nem kell (ugyanezt másfél hete is megrágtuk) mert nem kérünk kamattámogatást, a mi hitelünk kombinált hitel, egy fillér sem fog gyűlni a számlán. Csak rá kellett volna nézni a monitorára, nem kellett volna nekem elmagyarázni, hogy-s-mint.
Elkezdi a számítógépes rendszerbe felvinni a dolgokat: Mondja, itt az látszik, hogy nem él az ingatlanbiztosításunk. Az lehetetlen, 1989 óta van meg, folyamatos. Neki mindegy, ő azt látja, hogy nem él. És ha már megyünk a biztosítóba, akkor kérjük ki az engedményezési nyilatkozatot.
Biztosítóba el, a biztosítás természetesen él, kinyomtatja 4 évre vissza, minden befizetés időben megtörtént, engedményezési nyilatkozat nincs. TUDTAM HOGY NINCS!!! MONDTAM KORÁBBAN, DE CSAK KÖTÖTTE AZ EBET A KARÓHOZ, HOGY TUTI VAN. Ha elfogadja amit mondok, vagy utánanéz, már intézni lehetett volna közben. Most ott tartok, hogy elkezdtük elintézni ezt az engedményezési dolgot, hogy mehessek vissza harmadszor. Nem kicsit van olyan érzésem, hogy amennyire csak lehet, szeretnék elvenni a kedvünket az árfolyamrögzítéstől. Négy ember vesz ki szabadságot hamarosan harmadik alkalommal. Nem tudom, akkor majd mivel jönnek.

Válasz erre | Előzmény

DeMarco, 2012. május 6., vasárnap 9:31

3nap???

Kicsit utána kellene nézni a lakástámogatási szisztémának is, azaz a szocpolnak. Elvileg január 1-től lehetne felvenni, de itt van május hatodika és nekünk még nem sikerült, pedig minden törvényi feltételnek megfelelünk. Február közepéig egyetlen bank sem foglalkozott a szocpollal, arra hivatkozva, hogy el vannak foglalva a végtörlesztőkkel. Utána egyetlen igazolás miatt kialakult súlyos jogértelmezési vitát kellett lerendezni, ami végül a január elsejével életbe lépő jogszabály módosításával végződött. Már ez is megérne egy "Így gőzte le az egyszeri szocpol felvevő az ... bankot" cikket. Majd amikor nem maradt érv és kifogás, a szerződés megkötése után egyszerű technikai hibára hivatkozva elfelejtettek utalni. Kiderült, hogy a bank rendszere nem képes feldolgozni a szocpolt. Tovább rabolják az időnket, beláthatatlan ideig.

3 nap??? Szerencsések... Már nem is számoljuk a rengeteg időt és pénzt amit a számtalan igazolás, fellebbezés, eljárások illetékeire fizettünk ki, a megyeszékhelyre bejárkálásról, a parkolásról, telefonhívásokról és a hosszú sorokról nem is beszélve.

Válasz erre | Előzmény

bluemondeo, 2012. május 5., szombat 17:23

Nekem egyszerűbben ment. Tegnap voltam az árfolyamrögzítést intézni persze előtte kértem egy tájékoztatót és egy kérvényhez szükséges űrlapot.
Ezt elemezve felkészülten tudtam menni.
A tulajdoni lap INGYENES és nem is kell vinni mivel a bank lekéri saját magának direktben. Ez benne van a tájékoztatóban is.
Ami még kellet a személyes okmányok és a biztosítási kötvény és egy díjrendezettség igazolás melyen rajta kell lennie hogy a bank a kedvezményezett.
A bankban az egész ügyintézés nem volt több mint 30 perc mindennel együtt.
Viszont ha a közjegyző ellen jegyzi még akkor be kell mennem egy aláírást elhelyezni a szerződésre.
Az én esetemben csak egy ingatlan a fedezet de a lényegen nem változtat minthogy a tulajdoni lap ingyenes volt!

Válasz erreEZT OLVASTAD MÁR?
11
22
33
44
55
Akár betétek esetén, de más befektetési formáknál is előfordulhat, hogy magasabb összegre magasabb kamatot fizetnek. Sávos kamatozás esetén minél többet takarítunk meg, annál nagyobb lehet a befektetésünkhöz képesti hozam. Más konstrukciók esetén nem megtakarítás összege, hanem...
További fogalmak

Szerencsejátékok