21 °C Budapest

Dübörög a CSOK-láz: tömegeket érdekel a 10+10 millió

2016. február 9. 12:30

Hétfő este Győrben kezdetét vette a Portfolio, az FHB Bank, a Takarékok, és az Otthontérkép által szervezett országos CSOK-roadshow. A rendezvényen a szervezők többek között kitértek az otthonteremtési program építőiparra és lakáspiacra gyakorolt várható hatásaira, de górcső alá vették a CSOK igénylésének gyakorlati tudnivalóit is.

Erről, és sok más fontos témáról is szó lesz a Portfolio CSOK-klubjaiban: KATTINTS IDE az időpontokért!

Január elsejétől jelentős változások léptek életbe a Családi Otthonteremtési Kedvezményénél, közismert nevén a CSOK-nál. Az összegek növekedtek, él a 10+10 millió forintos lehetőség, és persze a feltételek is változtak. A fél ország most számolgat, oszt-szoroz, keresi a válaszokat, mivel sokan ki szeretnék használni a hatalmas lehetőséget. Ehhez ad segítséget a Portfolio, az FHB Bank, a Takarékok, és az Otthontérkép által szervezettországos CSOK-roadshow, amelynek első állomása Győrben volt.

A nagy érdeklődéssel kísért fórumon Nagy Bálint, a Pénzcentrum vezető szerkesztője az Otthontérkép statisztikáira alapozva kiemelte, hogy az országban jelenleg 9 százalék azon ingatlanok aránya, amelyeket a 10 + 10 millió forintos támogatásból meg lehet vásárolni. Győr-Moson-Sopron megyében viszont ennél jobb a helyzet, itt 16 százalékon áll ez a mutató, míg a megyeszékhelyen már minden harmadik eladó ingatlanra lehet igényelni a milliós támogatást.

Tokodi Gábor, az FHB Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese előadásában arról beszélt, hogy várakozásaik szerint a program hatására az idei évtől várhatóan változnak majd az ingatlanvásárlási szokások, és az új ingatlanok vásárlása kerül többségbe, szemben a használt lakások eddig túlsúlyával. Tokodi Gábor emellett kiemelte, hogy területi elosztásban a legtöbben egyelőre a fővárosban igényelték a támogatást, az igénylők 35 százaléka budapesti. A Győr-Moson-Sopron megyeiek aránya 7,5 százalék, míg Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megye 1-1 százalékkal részesedik - tette hozzá.

A több mint 400 fő részvételével megrendezett, teltházas győri állomáson a szakértők ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy nagyon fontos a jól átgondolt és felelősségteljes döntés, főleg azok részéről, akik még nem nevelnek legalább 2 vagy 3 gyermeket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A győri rendezvény is azt mutatja, hogy

egyértelmű a CSOK iránti megnövekedett érdeklődés.

Éppen ezért a szervezők az ország minden fontosabb gazdasági centrumába eljuttatják a legfrissebb információkat az állami ingyenmilliókról, és szakértők segítségével mindenkinek lehetőséget biztosítanak, hogy az egyéni kérdéseikre egyedi válaszokat kapjanak. A belépés és a személyes tanácsadás minden rendezvényen ingyenes.

A CSOK-ot ismertető fórumsorozat következő állomását kedd este tartják meg Debrecenben, csütörtökön pedig Székesfehérvárra látogatnak a szervezők. A jövő héten pedig Pécsett, Szegeden, Szombathelyen és Kecskeméten mondják el a részleteket az érdeklődőknek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm