9 °C Budapest

A legolcsóbb pesti lakások: íme a LISTA!

2009. augusztus 26. 06:20

A legolcsóbb pesti lakások A budai oldal után most Pest legolcsóbb lakásit vettük górcső alá. A hipermini garzonokból bőséges a választék, azonban korántsem biztos, hogy megéri beruházni ilyen apróságokba.

Miután a Pénzcentrum bemutatta a legolcsóbb budai lakásokat, a pesti oldalon is körülnéztünk. Azingatlan.comadatbázisában szereplő, rendkívül olcsó (értsd: 1,5-3 millió forintos) ingatlanok kivétel nélkül önkormányzati tulajdonú lakások, melyeknek bérleti jogát vesszük meg ennyiért, amihez fizetnünk kell egyfajta albérleti díjat, azaz havi törlesztést kell fizetnünk a tulajdonos önkormányzatnak.
Lakás Budán, 4 millió alatt? Íme a lista!

Mi azonban "valódi" lakások után kutattunk -tehát kihagytuk a pincéket, tárolókat, szuteréneket, félszuteréneket és a fizetésképtelen adósok ingatlanait is-, amelyeknek teljes jogú tulajdonosai lehetünk, már néhány millió forinttól.

Az általunk talált legolcsóbb eladó lakást a VIII. kerületben kínálják: a "Diószeghy utca legjobb részén, 24 m²-es, (ebből 5 m² galéria) gyönyörűen felújított, azonnal beköltözhető öröklakás tulajdonostól 3.700.000.-Ft-ért eladó" -hangzik a hirdetés. A lakás 4. emeleti, 1 szobás, információink szerint a 24 m²-en még amerikai konyha és zuhanyzós fürdőszoba is elfér. Még ha maga a környék nem is a legjobb (bár látványosan fejlődik), de ne felejtsük el, hogy közel van több metrómegálló, sőt, a 23 hektáros ősfás park, az Orczy-kert is.

Kispesten 4 millióért (ez csak irányár) 20 m²-es mini-lakást kaphatunk: 1 szobás, zuhanyzós, gázkonvektoros, sőt, utcára is néz. 4,1 millióért már a Stadionok metrómegállóhoz közel is próbálkozhatunk: az Utász utcában 25 m²-es, 3, 9 m belmagasságú, komfort nélküli, felújítandó, földszinti kis lakás eladó, egy belülről már megújult házban. Az ingatlan felújítására azonban még pár milliót biztosan rá kell szánnia a leendő tulajdonosnak.

Az egyik legizgalmasabb vételnek egy, a Ferenciek terénél levő ingatlan tűnik. A mindössze 10(!) m²-es kislakást egyszerűbb lenne talán éjjeli menedékhelynek titulálni: hirdetői szerint nagyon napos, világos, legfelső emeleti, liftes, szép épületben található. A szobában ugyanakkor nincs víz, csak villany és gáz, viszont a folyosóról nyíló WC és kézmosó pár lépésre van. 4,2 millióért kínálják.

Százezerrel több az irányára annak a X. kerületi (Hős utca) 28 m²-es, 1. emelet garzonnak, amely egy felújításra szoruló házban található. A lakás műszaki felújítása ( villany, gázvezeték, szaniter-csere) nemrég fejeződött be. A konyha járólapos, a szoba laminált, parkettás. A lakás világos, konvektoros, vízórás, a bútorokat a tulajdonos ajándékba adja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Látható, hogy olcsó ingatlanokból Pesten sincs hiány, mégis, aki teheti, próbáljon néhány millióval többet rászánni, és az aprócska éjjeli menedékek helyett vegyen magának olyan lakást, amiben kényelmesebben érezheti magát! Ugyanakkor kreativitással és elszántsággal ezek a kis lakások is igazán otthonossá varázsolhatók, és ideális szálláshelyet biztosíthatnak például azoknak, akik nem állandó lakhelyként használják őket.

Íme a lista

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem