13 °C Budapest

45,9 kilométerrel lesz hosszabb az M3-as autópálya

2009. augusztus 19. 14:32

Az uniós források lehető legnagyobb arányú lehívása elengedhetetlen ahhoz, hogy minél több beruházás valósuljon meg Magyarországon. Annak érdekében, hogy a közösségi források bevonására minél előbb sor kerülhessen, a kormány egyes uniós projektek prioritásait átértékeli. A korábban az M7-es fejlesztéséhez igényelt forrást hazánk egy hasonlóan jelentős fejlesztéshez, az M3-as autópálya új, Nyíregyházától Vásárosnaményig tartó szakaszának építéséhez használhatja majd fel - áll az NFÜ közleményében.

A döntés értelmében így lehetővé vált, hogy a Közlekedés Operatív Program keretében 2009 folyamán újabb kiemelt projekt indulhasson el. Az elkészülő gyorsforgalmi úttal Szabolcs-Szatmár-Bereg-megye gazdaságilag, valamint elérési idők szempontjából közelebb kerül az ország és Európa "áramlataihoz". Ez elősegíti a megye és a térség felzárkóztatását a fejlettebb megyékhez, régiókhoz, illetve gyors és biztonságos összeköttetést nyújt a térség és az ott áthaladó tranzitforgalom részére.

Az M3 Nyíregyháza - Vásárosnamény projekt célja, hogy javítsa a kapcsolatot az ország észak-keleti része és a többi térség, valamint a főváros között. Az új 45,9km-es szakasz biztosítja Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeinek nagytérségi kapcsolatát, másrészt a határon túli városokkal es megyékkel közvetlen kapcsolatot teremt.

Az M3 újabb szakaszának hosszabb távú hatásaként várható a nemzetközi tranzitforgalom hatékonyabb elvezetése, a helyi és nemzetközi megközelíthetőség javítása, az eljutási idők lerövidítése, a negatív környezeti hatások mérséklése, a közúti közlekedés szolgáltatási színvonalának és biztonságának növelése. Mindezek eredményeként javul a régió versenyképessége, ami elősegíti a foglalkoztatás bővülését.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm