8 °C Budapest

Jelzálogot a lakásra, de gyorsan! Mit tudnak a bankok?

Pénzcentrum
2009. augusztus 11. 05:55

Forint, euró és svájci frank ajánlatok A válság mélyülésével a lakáshitel áradat utolsó hullámai is lecsendesedtek, de vajon mi a helyzet a szabad felhasználású jelzáloghitelek piacán? A Pénzcentrum ezúttal azt vizsgálta, hogy milyen ajánlatok közül válogathat az, aki ingatlannal már rendelkezik, de sürgősen pénzre lenne szüksége. Egy csokorba gyűjtöttük a legkedvezőbb jelzáloghitel ajánlatokat.

A bankok hitelezési politikája jelentősen átalakult az elmúlt egy évben. Míg korábban gyakorlatilag elég volt egy bank által elfogadható ingatlanfedezet és már be is lehetett nyújtani a hitelkérelmet, addig manapság a pénzintézetek már komoly hangsúlyt fektetnek a jövedelemigazolásra is.

Forinthitelek: csak álom az egyszámjegyű THM

A legkedvezőbb forint alapú jelzáloghitel ajánlatot a devizahitelezésből kivonult K&H Bank tette, amely 16,27 %-os THM és 63 913 forintos induló törlesztőrészlet mellett kínál 5 millió forintot 20 évre. Őket követi az AXA és az Allianz Bank. A sort az OTP zárja 20 % feletti teljes hiteldíj-mutatóval és közel 79 ezres havi részlettel.

Megjegyzés: a K&H Bank által megadott törlesztőrészletek legalább 100 ezer forint havi jövedelem átutalás esetén érvényesek.

A 10 milliós ajánlatok tekintetében megegyezik a bankok sorrendje az előzőekkel. Érdekesség, hogy a dobogós AXA Banktól alacsonyabb törlesztőrészletet a Budapest Bank és a Raiffeisen Bank is. A magasabb THM arra utal, hogy ezek a pénzintézetek magasabb egyszeri induló költségeket számolhatnak fel, mint a versenytárs.

Euró alapú jelzáloghitelek: érintetlen maradt a 10 %-os álomhatár

Euró alapon öt hazai pénzintézet tett ajánlatot, ezek közül THM alapján a Raiffeisené bizonyult a legkedvezőbbnek. A második helyen az OTP Bank végzett 10,64 %-os hiteldíj-mutatóval és 48 510 forintos havi részlettel, harmadik lett az AXA Bank.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 10 milliós ajánlatoknál ebben az esetben is változatlan a sorrend, százezer alatti havi részletet ugyanakkor csak hárman kínálnak. Az AXA ajánlata havi részletben, az Allianz Banké THM tekintetében bizonyult a legborsosabbnak.

Frankhitelek: hárman maradtak talpon

Frankhitelt az AXA, az Allianz és a Budapest Bank kínál, utóbbi pénzintézetnél jelenleg is 98 %-ra tehető ezek aránya az összes igénylésen belül. Mindent egybevetve az AXA frankhitele végzett az élen az abszolút kategóriában, a 8,84 %-os THM-mel egyetlen pénzintézet sem tudta tartani a lépést.

A 10 milliós ajánlatok között is az AXA Bank végzett az élen, őket követi az Allianz és a Budapest Bank. A részletek tekintetében a havi 11,5 ezer forintos eltérés a bankok között mindenképpen megfontolandó.

Allianz, Axa, Budapest Bank, K&H

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 12:27
Bár Európa legtöbb országában és a világ számos táján is csökken a televízió népszerűsége, a televíz...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem