Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 26. csütörtök Fülöp, Evelin
Hírek » Biztosítás

Uniós pénzből költözhetnek új otthonba fogyatékossággal élők

Szeptemberben jelenik meg az az uniós pályázat, amely több ezer, nagy létszámú ápoló-gondozó intézményben élő fogyatékos embernek teszi lehetővé, hogy önállóságot biztosító, szükségleteinek jobban megfelelő otthonba költözzön - írja a Magyar Hírlap.

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság a lapot úgy tájékoztatta, a tervek szerint az intézményi férőhelykiváltást 35 milliárd forintos keretösszeggel elősegítő uniós pályázaton azok az állami, civil és egyházi fenntartók indulhatnak - önrész nélkül -, amelyek fogyatékos személyek számára tartanak fenn nagy létszámú bentlakásos ápoló-de hánytól hágondozó intézményeket.

A lap felidézi, csaknem öt éve, 2011 júniusában fogadta el a kormány azt a határozatot, amely a fogyatékos embereknek ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltásának stratégiájáról szól, és a végrehajtást érintő feladatokat sorolja fel.

A folyamat lényege, hogy a mamutintézményekben élőket olyan kisebb, szükségleteiknek jobban megfelelő otthonokba költöztessék, ahol a szakmai segítség mellett hozzájutnak a szociális és egyéb szolgáltatásokhoz, lehetőségük van kapcsolatokat teremteni, munkát vállalni, egyszóval a társadalomba beilleszkedni és méltóbb életet élni.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Készpénzért állt sorba: csúnya bukta lett a tranzakció vége
Így játszhatsz el Te is százezreket pillanatok alatt.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezért a tv-műsorért még a pornót is hanyagolják az európaiak

Az Eurovíziós dalfesztivál az egyik legnézettebb tv-műsor Európában, ezt misem bizonyítja jobban, hogy az idei döntő ideje alatt a PornHub oldalát átlagosan 16 százalékkal kevesebben látogatták...

Egy kisebb vagyont spórolhatsz ezzel a néhány trükkel

Ugye veled is előfordult már, hogy többet költöttél egy-egy bevásárlás alkalmával, mint ahogy azt előre kiszámoltad? És nem az volt az oka, hogy nem voltál tisztában az árakkal. Összeszedtem neked...
 
NÉPSZERŰ
FRISS