Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 31. kedd Angéla, Petronella
Hírek » Biztosítás

Sok a betöltetlen háziorvosi praxis az országban

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 35 háziorvosi körzet áll üresen, a "legjobb" helyzetben pedig Csongrád megye van, ahol mindösszesen 4 praxist vár betöltésre - írja a Magyar Hírlap az Országos Alapellátási Intézet (OALI) adataira hivatkozva.


Baranya megyében több olyan hely is akad, ahol már 2004 óta áll üresen a háziorvosi körzet. Az egyik legrosszabb helyzetben pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megye van, ahol 35 praxis áll üresen. A megyék rangsorában Csongrádban a legkevésbé rossz a helyzet, hiszen csupán 4 körzetet kellene feltölteni.

A helyzet megoldására az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) már 2014-ben meghirdette a tartósan betöltetlen praxisok számának csökkentését célzó pályázatát. A probléma orvoslására a félmilliárd forintos központi forrás pályázat formájában az idén is rendelkezésre áll.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Brutális, mennyi füstöt szívunk be naponta

Kedden van a dohányzásellenes világnap, így ennek alkalmából megszereztünk egy világtérképet, amin több, dohányzással kapcsolatos adatot is összegyűjtöttek. Magyarország szempontjából a leginkább...

Elképesztő, de igaz: citrommal is lehet tüzet gyújtani

Hiszed vagy sem, klasszikus tűzgyújtásra alkalmas eszköz nélkül is lehet tüzet csiholni, és még fadarabokat sem kell egymáshoz dörzsölni. Egy citrom segítségével ugyanis olyan elektromos töltést...
 
NÉPSZERŰ
FRISS