9 °C Budapest

Rettegnek a magyarok a terroristáktól: tényleg félünk az utazástól?

Pénzcentrum
2016. május 31. 11:46

Akár két havi befizetésnek megfelelő megtakarítás is a zsebünkben maradhat a jövőben az etikus életbiztosítás koncepció szabályainak köszönhetően. A megtakarításos életbiztosítások ugyan egyre népszerűbbek, azonban a csökkenő költségeknek köszönhetően egyre többen kötnek ilyen terméket. Az utasbiztosítások is egyre népszerűbbek, a külföldi utazásoknál jellemző, hogy félünk a terrorizmustól.

Az alacsony kamatkörnyezet ellenére egyre több megtakarításos életbiztosítást kötünk.

Harminc százalékkal több az élő életbiztosítási szerződés, az éves, átlagos biztosítási díj 300 ezer körül felett alakul

- mondta Vadas-Földvári Anett, a Vienna Life vezérigazgatója. A Legnépszerűbbek a folyamatos díjas szerződések voltak, illetve a befektetési egységekhez kötött termékeket keresték. Az életbiztosítások közül a nyugdíjcélú termékek is egyre népszerűbbek, ez többek között a 20 százalékos adójóváírásnak köszönhető.

Az utasbiztosítások is népszerűek, egyre több magyar család utazik külföldre. A terrorizmustól való félelem általános, ez is segíthet az utasbiztosításoknál. Ugyan a legtöbb biztosítónál a terrorizmus kizáró ok, mégis, sokszor megtérítik a terrorcselekmény miatt keletkezett költségeket a biztosítók. A Vienna Life egyébként ebben az esetben is biztosítja az ügyfeleket, ezt a tavaly őszi, párizsi események után vezették be. Ekkor ugyanis visszaeset az utazási kedv, amit a biztosítás részben egyensúlyozhat.

Az egészségbiztosítások is egyre népszerűbbek. Ezeknél folyamatos változás látszik, az összegbiztosítás helyett egyre inkább a szolgáltatásfinanszírozó biztosításokat keresik. Míg előbbi egy konkrét összeget fizet kár esetén, addig az utóbbi a szükséges orvosi kezelés teljes költségét fedezi.

Hogyan hat az etikus életbiztosítás koncepciója?

Annyira megszabottak a költségek, hogy nem lesz jelentős verseny. Az ügyfelek viszont egyértelműen nyerni fognak az átláthatóságnak köszönhetően

 - mondta Bunghardt Csaba, a biztosító igazgatósági tagja a jegybank etikus életbiztosítás koncepciójával kapcsolatban. A teljes költség mutató (TKM) limitek erős nyomást helyeznek a biztosítókra, de hosszútávon ezzel mind az ügyfelek, mind a biztosítók nyerhetnek.

A unit linked biztosításoknál változó a termékek jutaléktartalma, a magasabb jutalékos biztosításoknál jellemzően magasabb a bónusztartalma.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A jövőben az előírásoknak köszönhetően az átlagos jutalékszint az éves díj 100 százaléka alá kerülhet.

A jelenlegi szabályok szerint egyébként 116 százalék a maximum, ehhez képest tehát nagyjából kéthavi díj maradhat a zsebünkben hamarosan.

Így kötünk biztosítást idén

A biztosító online felületén keresztüli kommunikáció lesz a jellemző, ez egyébként a legtöbb szolgáltatónál elérendő cél. Az idén bevezetésre kerül az elektronikus aláírás is, ami meggyorsítja és könnyebbé teszi a biztosításkötést. Az utasbiztosítások harmadát várhatóan már online felületen kötik 2016-ban.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem