10 °C Budapest

Nyugdíja mellett már ezért is fájhat Medveczky Ilona feje

2016. április 24. 13:04

Az utóbbi időben több baleset érte Medveczky Ilonát, ami miatt a rokkant parkolásra jogosító igazolványra szüksége lenne, azonban azt ellopták tőle, és újat már nem kaphat. A balesetek nemcsak a sztároknál jár jelentős anyagi kiadással, ezért érdemes mindenkinek felkészülnie a váratlan eseményekre.

Rájár a rúd Medveczky Ilonára, akit az utóbbi időben több baleset is ért. Jelenleg is egy műtét után lábadozik, miután szerdán operálni kellett a lábát, a jobb keze hetek óta gipszben van, ráadásul a tavaly év végén ellopott mozgáskorlátozott-igazolványát sem újította meg az illetékes hatóság, amit tavaly decemberben az autója feltörésével szereztek meg.

Elutasítottak, azt mondták, hogy sokszor az amputált végtagúak és a tolószékben ülők sem kapják meg. Elmentem a legmagasabb szintig, ahol közölték: nem tehetnek semmit, ez a kormányrendelet

- mesélte problémáit Medveczky Ilona a Borsnak.

A balesetek esetén gyakran többlet pénzkiadásaink vannak, amelyeket nem fedez az állam, ha például kénytelenek vagyunk a saját autónk helyett a taxit választani, az bizony sokba kerülhet.

Hogyan védekezhetünk a balesetek ellen?

Balesetek egyébként mindenkivel történhetnek, ezekre pedig nem árt felkészülni, hiszen a munkánkból is kieshetünk, sőt, ha súlyos baleset ér minket, akár el is veszíthetjük az állásunkat. Emiatt nem árt olyan tartalékot felhalmozni, ami a jövedelmünk kiesését pótolja. Ennek a tartaléknak könnyen hozzáférhetőnek kell lennie és kizárólag szabad felhasználású megtakarítás jöhet szóba. Emiatt a legalkalmasabb megtakarítások

  • A bankbetétek és
  • A TBSZ-en elhelyezett befektetési jegyek, állampapírok lehetnek.

A bankbetétek egyszerű termékek, így nem szorulnak részletes bemutatásra, azonban a TBSZ-nél mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy annak ellenére, hogy a megtakarítás hosszútávú célokat szolgál, az itt tartott pénzhez bármikor hozzájuthatunk. Ilyenkor viszont az egész megtakarításunkat fel kell venni, ezzel nem árt számolni. A számlára vásárolt állampapíroknál figyelni kell a lejáratokra, ezért egy bármikor hozzáférhető megtakarításnál célszerűbb lehet befektetési alapokat vásárolni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem ez az egyetlen módszer

A balesetek ellen a leghatékonyabb pénzügyi védelmet a biztosítások nyújtják, ezek ráadásul sokszor a betegségek ellen is védenek. A klasszikus életbiztosítások szinte kötelezőnek mondhatók azok körében, akiknek jelzáloghitelük van, azonban sokszor elfelejtjük, hogy ezek mellé olyan kiegészítő biztosításokat köthetünk, amivel baleset, betegség esetén is gondoskodhatunk magunkról és a családunkról. A leggyakrabban emlegetett kiegészítő biztosítások akkor fizetnek, ha

  • Kórházban ápolnak minket,
  • Ha műtétre szorulunk,
  • Rokkantság esetén és
  • A leggyakoribb súlyos megbetegedések esetén (rák, keringési zavarok stb.).

A fentiek ugyanis általában a jövedelmünk hosszabb-rövidebb kieséséhez vezetnek, arról nem is beszélve, hogy az orvosok is sokba kerülhetnek, ha magánintézményt választunk.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 16:46
Rovó Attila, a hvg.hu belpolitika rovatának távozó vezetője nyilatkozott portálunknak azzal kapcsola...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm