17 °C Budapest

Most már biztos: a nők jobb sofőrök a férfiaknál

2016. március 8. 18:03

Megdőlni látszik az a kijelentés, hogy a férfiak jobb sofőrök a nőknél, már a legeredményegsebb magyar autóversenyző, Kiss Norbi is ezt állítja. Íme néhány tipp, amire (nemcsak) a nőknek érdmes odafigyelni.

Az általános vélekedés szerint a férfiak jobb sofőrök a nőknél. A Europcar nőnap alkalmából készített mini-kutatásából kiderül, hogy ez a vélekedés kezd lassan megváltozni. Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző segítségével összeállítottunk néhány hasznos tanácsot a női sofőröknek, hogy még inkább rá tudjanak cáfolni a vezetési tudásukról kialakult közhelyekre.

A válaszadók 53 százaléka szerint a nők óvatosabban és biztonságosabban vezetnek, mint a férfiak. Ezt mi sem támasztja jobban alá, mint a KSH adatai, amik azt mutatják, hogy a 2014-es év folyamán a 14 750 baleset 73 százalékát okozták férfiak és csupán ennek harmadát a nők.

Sok hölgy ismerősömtől tudom, hogy az egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy több dologra is tudnak egyszerre figyelni. Ez vezetés közben különösen hasznos képesség, ezt használva sokkal biztonságosabban lehet közlekedni, hiszen tényleg ezer dologra kell figyelni az úton

- mondta el a kutatási eredmények kapcsán Kiss Norbi, a Europcar autós nagykövete. A kutatásból kiderült, hogy a nők 61 százalékának a parkolás, 15 százalékuknak a tolatás jelenti a legnagyobb problémát az autóvezetés során. Szerencsére az autókba beépített tolatóradaroknak köszönhetően, ez a két művelet is egyre kevesebbek számára jelent gondot.

Vezetés során a legfontosabb a tükrök használata, a körülöttünk lévő autók és azok mozgásának szinte folyamatos figyelemmel követése. Ha jól vannak beállítva tükrök és figyelünk vezetés közben, akkor tudjuk, mire számíthatunk manőverezéskor, sávváltáskor. Ha ezt jól csináljuk, akkor nem a döntés pillanatában kell megbizonyosodnunk arról, hogy pl. van-e mellettünk a holttérben autó. A tükrök használata a tolatást és a parkolást is meg tudja könnyíteni

 - tanácsolta Norbi, aki szerint az egyik legfontosabb tényező a vezetésnél a megfelelő követési távolság betartása. Plusz egy tipp Norbitól a női sofőröknek a biztonságos vezetésért:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Fontosnak tartom még a hölgyeknél, akik szeretnek szebbnél szebb cipőkben járni és vezetni, hogy gyakorolják a gázról a fékre lépést új cipőben, nehogy beleakadjon a lábuk a pedálba. Vagy mindig tartsanak az autóban egy lapos talpú váltócipőt, amiben könnyedén tudnak vezetni.

A közhelyekkel ellentétben az emberek vezetéshez való tehetsége a személyiségtől és a megszerzett rutintól függ.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem