13 °C Budapest

Kifizeted, de nem tudod, mit kapsz érte

2016. szeptember 19. 18:02

A szülők fele ugyan köt tanulóbiztosítás a gyerekére, de kevesen ismerik a szolgáltatás jellemzőit részleteiben. A tanulóbiztosítás megkötésében valószínűleg számít a tapasztalat: akik már végigasszisztálták egy vagy több gyermek felcseperedését, nagyobb valószínűséggel kötnek tanulóbiztosítást.

A Groupama Biztosító felméréséből kiderült, hogy a magyar szülők 50 százaléka kötött már tanulóbiztosítást. Közülük a legnagyobb arányt azok a szülők képezik, akiknek van 14 évesnél idősebb gyermekük, valamint 40 évnél idősebbek.

Az adatok rávilágítanak arra, hogy a kamaszgyermeket nevelő családok azok, akik jobban odafigyelnek arra, hogy plusz védelemben részesítsék gyermekeiket. Ennek természetesen több oka is lehet: egyrészt valóban ebben a korban kezdenek a gyerekek kikerülni a szülői oltalom alól, másrészt a szülők is nagyobb tapasztalattal rendelkeznek arról, hogy milyen hasznos segítséget tud adni egy tanulóbiztosítás"

 - mondta el Oláh Attila, a Groupama Biztosító Kockázati- és Személybiztosítási Főosztályának vezetője.

Keveset tudnak róla

Mindemellett az is látható a kutatásból, hogy a szülők jelentős része nincs eléggé tisztában a biztosítás jellemzőivel. Negyven százalékuk tudja csak például, hogy 

az iskolán kívüli balesetekre is érvényes a védelem, arról pedig végképp keveseknek, a szülők mindössze 15 százalékának van információja, hogy a tanulóbiztosítás a külföldön történt balesetek esetén is nyújt térítést.

A legkevésbé ismert tényező, az érintettek köre: bár a szolgáltatás tanuló- vagy gyermekbiztosítás néven a legismertebb, valójában lehetőség van a 3 évestől a 25 éves korosztályig is igénybe venni. Az óvodásoktól kezdve a diploma előtt álló fiatalokig mindenki számára elérhető ilyen biztosítás.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A biztosítótársaságoknál megkötött szolgáltatások, valamint az állami gyermekbiztosítások által térített összegek között nagyságrendi különbségek vannak, ám a szülők többségének erről sincs tudomása. A legtöbben, azaz minden negyedik válaszadó 4-10 ezer forint közé teszi a kifizetett összeg nagyságát egy csonttörés esetén, pedig a tanulóbiztosítással négyezer forinttól egészen ötvenezer forintig kaphatnak a szülők segítséget. Meglehetősen magas azok aránya is (36 százalék), akik egyáltalán nem tudnak képet alkotni a kártérítés mértékéről.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 10:52
HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene...
MEDIA1  |  2024. április 19. 10:20
Hont szerint a hvg.hu túltolja a Magyar Péterrel kapcsolatos tartalmak mennyiségét. Konkrét példával...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm