Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 25. szerda Orbán
Hírek » Biztosítás

Jövő márciusban már jöhetnek az e-receptek

2017. március elsején élesíthetik az e-recepteket, a papíralapú vényeket pedig fokozatosan, de teljesen lecserélnék - írja a Magyar Hírlap a Magyar Gyógyszerészi Kamara információira (MGYK) hivatkozva.


Már elindult az e- recept rendszer fejlesztése, jelenleg a bevezetés- előkészítés időszak zajlik, amellyel egységessé válhatna az egészségügyi informatikai rendszer.

Válaszolni kell a kor kihívásaira, az e-recept pedig olyan jelentőségű változás lehet az ágazatban, mint amikor "bevezették a bankkártyát".

- mondta el Szabó Bálint, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fejlesztési projektvezetője, az MGYK szimpóziumán.

A hagyományos papíralapú vényeket fokozatosan, de végül teljes mértékben lecserélnék. Az e- receptek bevezetésével pedig csökkennének a gyógyszerészek adminisztrációs terhei és javulna a betegbiztonság is.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Mutatjuk: itt élnek a legszegényebb magyar nyugdíjasok
Sokaknak havonta 30 ezer forintnál is kevesebből kell kijönnie.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ömlik a sör Európára: döbbenetes, mennyit iszunk

A sört már évezredek óta szívesen fogyasztják, és hazánkban is az egyik legnépszerűbb alkoholos ital, évente 71 litert fogyasztanak belőle átlagosan. Ezzel egyébként a középmezőny tetején helyezkedünk...

A legklasszabb filléres játék: csak egy kiadós rántotta kell hozzá

A kréta minden gyereknek nagy kedvence, a nyári szünet pedig megadja azt az alkotási szabadságot, hogy az egész járdát kipingálja. A házi készítésű kréta nemcsak nagyon olcsó, de a zöld gondolkodású...
 
NÉPSZERŰ
FRISS