15 °C Budapest

Hatalmas árkülönbség a magyar patikákban: jól nézd meg, hol vásárolsz

Pénzcentrum
2016. február 3. 14:07

A hidegebb téli hónapokban sokkal több vitamint vásárolunk, hiszen ilyenkor a friss zöldségek híján csak ezzel tudjuk pótolni a szervezetünk számára szükséges vitamin mennyiséget. De közel sem mindegy, hogy hol szerezzük be ezeket a pirulákat, hiszen a vitaminok áraiban nagy különbségek lehetnek.


A téli időszakban jelentősen megnő a kereslet a különböző vitaminok, vitamin tartalmú készítmények iránt, hiszen ilyenkor kevesebb friss gyümölcsöt vagy zöldséget tudunk enni. A legtöbben a C-vitaminra vagy a multivitaminokra esküdnek, de akadnak olyanok is, akik szerint a gyógynövényekkel lehet a leghatékonyabban felvértezni a szervezetet.

Ezekhez a vitaminokhoz, gyógynövényekhez vagy különböző étrend-kiegészítőkhöz azonban nemcsak a patikákban juthatunk hozzá, hanem a drogériákban és webshopokban is megvásárolhatjuk őket. Ez alkalommal a Pénzcentrum annak járt utána, hol érdemes megvenni ezeket a vitaminokat?

Hol, mennyiért?

Természetesen a kínálat rendkívül széles, ezért most a legismertebb vitaminok közül néztünk meg néhányat közelebbről. Már egyetlen termék árát összehasonlítva is jól látszik, hogy hatalmas különbségek lehetnek a vitaminok áraiban, attól függően, hogy éppen hol szerezzük be őket. Az egyik termék például akciósan az internetről rendelve 599 forintért kapható, míg a boltokban ennek majdnem a dupláját is kifizethetjük érte. Az árak között kialakult sorrend azonban nem mérvadó, hiszen az termékenként változik.

Miért változnak az árak?

Míg a társadalombiztosítási támogatással rendelkező gyógyszerek hatósági áras termékek, ebből kifolyólag ezeknek az ára minden gyógyszertárban azonos, addig a nem támogatott gyógyszerek és étrend-kiegészítők úgynevezett szabadáras termékek, ezért ezeknek az ára gyógyszertáranként változhat.

Egy készítmény árát alapvetően a beszerzési ár határozza meg, de befolyásolhatják az időszakos árakciók is

- válaszolta megkeresésünkre a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A dm-drogerie markt sajtóosztálya pedig megkeresésünkre elmondta, áraikat, mint minden más kereskedelmi vállalkozás egy alap árrés célkitűzésével figyelembe véve alakítják. Természetesen igyekeznek nyitott szemmel járni, hogy versenyképesek maradjanak a piacon, ennek függvényében pedig az alap árrés célkitűzésében lehet elmozdulás. Azonban áraik egységesek, nem változnak üzletenként.

Olcsóbban beszerezhetőek a drogériákba a vitaminok?

A normál árakat figyelembe véve igen, de természetesen a patikákban is számtalan, különböző akciókkal találkozhatnak a vásárlók, így sokkal vegyesebb a kép

- tette hozzá az üzlethálózat.

Vagyis a vitaminok vásárlásakor érdemes nyitva tartani a szemünket,  hiszen az általunk választott termékek árai között is nagy különbségek lehetnek attól függően, hogy épp egy gyógyszertárban vagy egy drogériában szerezzük be ezeket.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem