Erre mindenkit rábeszélnek az utazási irodák

2012. április 21., szombat 17:34

Öt napnál hosszabb külföldi utazás esetén tízből kilencen kötnek utasbiztosítást - derüll ki egy friss kutatásból. A megkérdezettek kétharmada szerint érdemes ilyen jellegű biztosítással élni, főként távoli úti cél,vagy repülős utazás esetén.

Ez a cikk 90 napnál régebbi

Olvasása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges.
A regisztráció ingyenes.


Login név:
Jelszó:

Visszamegyek vagy

oregecskedo, 2012. április 22., vasárnap 8:26

Kizárólag BBP-vel (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás) szabad útra kelni, még ha csak fél napos ausztriai útrol is van szó. Bárkivel, bármikor történhet baj, bármilyen jellegű. Szokott is, tapasztalatból mondom! Akár a legváratlanabb helyzetben, a legrövidebb úton. És a határon túl - még ha ki is van váltva az EU-s TB - ez bizony sokba kerülhet. Ráadásul a BBP egy része sokkal több mindent és magasabb szintű ellátást tartalmaz, mint a sima TB, ráadásul 0% önrésszel.

Akinek a hitelkártyájához kapcsolódó BBP-je van, az baj esetén keserűen megtapasztalhatja, hogy az igen kevés esetben jó, szinte minden rizikót kizár, valamint a felhasználhatósága és a fedezeti összeg is rendkívül előnytelen a bajba jutott utasnak! Hiába etenek be azzal, hogy ez a tuti biztosítás, NEM AZ!

Nincs mese, ha utazol, köss BBP-t, persze nem mindegy, milyet. A biztositas.hu-n érdemes egyenként elolvasni a feltételeket. Igaz, ez vagy 1 órába is tellhet, de ennyi befektetést megér egy nyaralás ezirányú biztonsága. Vannak pl. prémium/szuper plusz stb. elnevezésű terméeke, amik pl. kizárják a napszúrást, agyvérzést és hasonlókat!! (Nem elég a termékelnevezés melletti kis ablakban az összegzést elolvasni, az szinte semmit nem jelent, a kizárás és egyéb feltételek az irányadók!!) Ez egy nyaralásnál, gyerekkel és középkorú-idős családtaggal akár százezrekbe/milliókba is kerülhet, ha baj van - mindez úgy, hogy azt hitted, bebiztosítottad magad. Aztán van olyan biztsítás, ami még egyetlen fog hirtelen megfájdulásának ellátását se téríti, vagy csak 50 euróig, pedig 1-200 alatt szóba se állnak veled kint a fogorvosok. Az elmaradottabb, utazásilag olcsó országokban (pl. Egyiptom) az orvos nagyon drága, egy rosszullét miatti orvosi vizit akár 1-200 dollárba kerülhet, de a kórház ennek sokszorosa. Egy síbaleset mentése sokezer/soktízezer euró lehet akár.

Szóval utazás előtt mindenképp BBP, nem találomra kell választani, hanem megfontoltan. Az egyik biztosítónak pl. nagyon korrekt ajánlatai vannak, szinte mindig azt választom, de cégnevet nem lehet írni szerintem. És akkor lehetsz a legboldogabb, ha a utazás után elmondhatod, hogy a BBP-kötvények tanulmányozására szánt perceket és a kifizetett (nem is sok) pénzt kidobtad az ablakon. És legközelebb is tedd meg, minden egyes út előtt válassz és kösd meg a biztosítást!
TIPP: elég a kötvényből a betegségre vonatkozó részt (főleg a kizárásokat) elolvasni, akkor már képbe kerülsz, nem kell a többi rengeteg oldalt hozzávenni.

Válasz erreEZT OLVASTAD MÁR?
11
22
33
44
55
Bizonyos befektetési termékeknél a vállalkozás által vállalt/garantált minimum hozam....
További fogalmak

Szerencsejátékok