2017. február 20. hétfő Aladár, Álmos

Elismerte az államtitkár, kezelni kell a humánerőforrás-krízist

A betegbiztonságot nevezte a jövő év legfőbb feladatának az egészségügyi államtitkár, aki a Magyar Hírlap pénteki számában arról is beszámolt: a másik nagy feladat a humánerőforrás-krízis kezelése.

Ónodi-Szűcs Zoltán munkája legnehezebb részének azonban annak megakadályozását tartotta, hogy a politika egyes szereplői rövid távú céljaik elérése érdekében riogassák az embereket.

Az államtitkár a humánerőforrás-problémák kezelésére azt mondta: el kell indulni az egyetemet végzett szakdolgozók irányába, akik számos feladatot vehetnének át az orvosoktól.

Beszámolt arról is, hogy a hálapénzmentes kultúrát felmenő rendszerben lehet kialakítani, amelynek része a már létező rezidensösztöndíj, ennek ugyanis feltétele, hogy a résztvevők nem fogadnak el hálapénzt.

Közölte még: zajlanak a tárgyalások a Nemzetgazdasági Minisztériummal annak fedezetéről, hogy a szakdolgozók jövedelme között a minimálbéremelés után is legyen különbség a képzettség és a ledolgozott évek alapján.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Okoskosár jöhet a magyar boltokban: nézd, hogy működik + videó
Felejtsd el a pakolást, a futószalagot, de a pénztárost is.


Feliratkozom a hírlevélre!
 

 

Egészségesen szeretnél enni? A szakértők elárulták, mi legyen mindennap a tányérodon

Manapság egyre nagyobb divatját éli az egészségtudatos életmód. A netes keresgélés közben azonban könnyen összezavarodhatunk. Aki szeretne odafigyelni, annak érdemes megfogadni a szakemberek tanácsait....
 

Horpadás miatt ne vidd karosszériáshoz a kocsit, elég egy filléres trükk

Lehetetlen elkerülni minden karcolást és horpadást, pláne, ha más hibájából adódnak ezek a sérülések. A karosszériás viszont nagyon drága, de behorpadt autóval sem szeret furikázni az ember. Otthon...
NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

02.23-03.01
Országos

Lidl

02.16-02.22
Országos

Aldi

02.16-02.22
Országos

Auchan

02.16-02.22
Országos

Tesco

02.16-02.22
Országos

Spar

02.16-02.22
Országos

Interspar

02.16-02.22
Országos

  Ajánlatunk