Nem kegyelmez a NAV az interneten értékesítőknek

2012. április 25., szerda 5:37

Egyre hajmeresztőbb indoklással próbálja meg alátámasztani a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az internetes értékesítésből jövedelmet szerzőket elmarasztaló határozatait. A Baranya Megyei Adóigazgatóság odáig jutott, hogy egy, az adott vizsgálati időszakban hatályban lévő, egyértelműen megfogalmazott törvényi rendelkezésről kimondta: nem releváns, vagyis ha törik, ha szakad, nem hajlandó azt figyelembe venni.

Ez a cikk 90 napnál régebbi

Olvasása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges.
A regisztráció ingyenes.


Login név:
Jelszó:

Visszamegyek vagy

sentosa, 2012. május 24., csütörtök 10:46

bár az állami korrupció és az ebből fokadó állami bevételkiesések kétségtelenül jelentősek, ennél nagységrendekkel több bevételkiesést okoz a közkasszában az a magyar kisembermentalitás, amit te is képvizelsz, hogy a lakosságot hagyják békén az adókkal. Hát mi a lótúróból lenne bevétele az államkasszának, ha nem a Zemberektől ? !!!
Nem a munkát kell magas adókkal sújtani, ezzel egyetértek. Az elvi megfontolások mellett sásodsorban azért is egyetértek ezzel, mert ott a legkönnyebb kibújni alóla, eltitkolni a bevételeket, ott a legnehezebb ellenőrízni a valós bevételek mértékét.

A fogyasztást viszont némileg könnyebb megadóztatni, bár a magyar kivsállalkozók, főleg az egyéni vállalkozók továbbra is az adócsalásból élnek jól, ők felszámítják áraikban az adókat a fogyasztók felé, de annak csak töredékéről állítanak ki adóbizonylatot, kvázi töredék után fizetik be a közterheket a közkasszába.

Értékeld át a hozzáállásodat.

Válasz erre | Előzmény

sentosa, 2012. május 24., csütörtök 10:37

etibor:
már miért kellene kidobnod a szemétbe a használt cuccaidat ? ? ?
Azért, mert az üzletszerűen eladott cucok után adót kell fizetned, az még nem ok arra, hogy kidobd őket. Fizess adót, mert abból lesz közoktatás, kórház, közrend, állami orvosi ellátás, utak,......

A helyzet az, hogy te is ezer okot találsz arra, hogy miért nem fizetsz adót, közben ezer okot sorolsz fel hogy neked miért is jár minőségi egészségügyi ellátás, jól felszerelt rendőrség, közbiztonság, minőségi utak,..... Ahogy te sem érzed a kettő közötti kapcsolatot a magyar emberek 80% is így van ezzel. Na ez így nem megy.

Válasz erre | Előzmény

etibor, 2012. április 26., csütörtök 13:56

Ezek szerint a még használható de már felesleges tárgyainkat dobjuk a szemétbe? Mindenbe bele kell dugni az orrukat ezeknek a budiforradalmárok-
nak ? Hát csak dugják ahová gondolom.Remélem nem tart sokáig ez az ámokfutás. A Fideszesek az elmúlt nyolc év kormányzása alatt azt mondták, nem fizetnek adót egy olyan kormánynak. Most sem fizetnek, de most már mind két oldal így fog gondolkodni, mert már a zsebünket és a pénztárcánkat is kiforgatják.


Válasz erre | Előzmény

zvark, 2012. április 26., csütörtök 11:32

Teljesen igazad van. A feketemunka már virágzik. Én is feketézek a rendes melóm mellett, mert muszáj. Nem vegetálni szeretnék gyermekeimmel együtt, hanem ÉLNI is. Néha szórakozni, és némi kis luxust is megengedni magunknak. Szóval leszarom a NAV-ot, a kormányt (nem ellenzéki vagyok, nem vagyok egyik párt híve sem, véleményem szerint kivétel nélkül minden politikus akkor hazudik, mikor kinyitja a száját). No ennyi szép napokat nektek!

Válasz erre | Előzmény

GSzilvio, 2012. április 26., csütörtök 10:52

Nem a NAV meg az állam találta ki az internetes használatcikk kereskedelmet! Ők csak további bőrt húznak le a népről! Ezért fog újra virágozni a fekete munka, meg fekete kereskedelem és egy újdonság a barter kereskedelem. Ilyen törvényekkel, és hozzáállással előbb utóbb az egész ország becsődöl!Óvatos becslések szerint elvégzett munkánk után, olyan 98%-s adót fizetünk, ha mindent beleszámolunk!

Válasz erre | Előzmény

silonella, 2012. április 25., szerda 20:20

Igazad van .nem kell be fizetni az adókat,így kell tenni az olyanokkal ,akik szarnak ránk és csak csapra vernek bennünket,azért mert már tavaj el b...ták a pénzeket Tíz évre előre.Most felelőséggel szedjék elő és a lakosságot hagyják békén az adókkal.Ha csak jövedelmi és forgalmi adót fizetünk akkor az állam felé megtettük a kötelességünket.Amit mosz adót ki találnak azt maguknat veszik el.Ez mind így igaz ahogyan itt leírva látod.

Válasz erre | Előzmény

fecaa, 2012. április 25., szerda 13:57

ibatisz írta:
"mikor megvettem adót fizettem utána, nehogy már még egyszer kelljen adózni utána. Ezek a törvényalkotók tényleg elmebetegek."

Én: Csodálkozol ibatisz? Minden szaros pénzmozgást megadóztatnak.
Mire megkapod a nettód a fele eltűnt(1), elköltöd,a 27% megint adó(2), itt meg ha árulsz,neten,megint adó(3.).
Adó adó....és adó.Ez van.Görények,de tudsz csinálni vmit?

Válasz erre | Előzmény

zvark, 2012. április 25., szerda 13:39

Ja és petyuska... a törvényalkotók (manapság főleg) TÉNYLEG ELMEBETEGEK! Na ennyi csáp csáp

Válasz erre | Előzmény

zvark, 2012. április 25., szerda 13:37

Igazán értelmes volt a válaszod ibatisz felé, gratulálok. Jól beböfögtél neki.
No, a témáról pedig annyit; én már több cuccomat adtam el neten, és fogok is. Leszarom magasról a NAV-ot. Bizonyítsa be, hogy bármit is eladtam. Nem is értem, egyesek miért foglalkoznak annyira ezzel a kérdéssel. Egyszerűen hülyére kell venni őket és kész. Amíg 57 ezerből élek két gyermekemmel (nem vicc, az állítólagos minimál nettóból ennyit kapok átlagban) addig engem nem érdekel SEMMIFÉLE ADÓ HATÓSÁG. Rajta hát, nyomozzanak, kapjanak rajta, csípjenek fülön. Munkámból leadózom amit kell, ezenkívűl SEMMIFÉLE adót nem fizetek be! Na. Mit kell ezen túl spirázni?

Válasz erre | Előzmény

naivpolgar, 2012. április 25., szerda 10:38

Itt is cenzúra van egyébként? Akkor már értem, miért nem járok erre gyakrabban.

Válasz erre | ElőzményEZT OLVASTAD MÁR?
11
22
33
44
55
A bankok a hitelezési gyakorlatukban a szerződéstől eltérő időpontban történő hiteltörlesztés esetén díjat számíthatnak fel....
További fogalmak

Szerencsejátékok